Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Op gesprek bij Facebook en Google: de meest bizarre sollicitatievragen

Kreeg jij al eens een gekke sollicitatievraag voorgeschoteld tijdens een gesprek? Glassdoor.com bundelde enkele van de meest bizarre interviewvragen. Inspiratie zochten ze bij echte sollicitatiegesprekken in grote bedrijven als Facebook, Google en Citibank.

De gekste sollicitatievragen

Wie bij de groep Procter & Gamble solliciteert bijvoorbeeld, kan gevraagd worden om “een onzichtbare pen” te verkopen aan de interviewer. Het is niet geheel duidelijk wat dit met de producent van onder andere wasmiddel Dash en chipsmerk Pringles te maken heeft.

Bij het Amerikaanse onderzoeksbureau Gryphon Scientific denken ze tijdens het interview al aan afterworkparties. Daar vraagt men zich af hoeveel cocktailparapluutjes er zich in de Verenigde Staten bevinden.

Ook Towers Watson, een Amerikaans consultingbedrijf, vraagt zijn sollicitanten om zich aan een schatting te wagen en te antwoorden op de vraag hoeveel vliegtuigen er in de lucht hangen op het moment van het sollicitatiegesprek.

Vraagstukken

Verschillende bedrijven testen het rekenkundig vermogen van hun potentiële werknemers.

Wie bij Facebook solliciteert moet het volgende raadsel kunnen oplossen: “Er zijn 25 racepaarden, je hebt geen chronometer en er kunnen vijf paarden per keer racen. Bepaal de drie snelste paarden in zo weinig mogelijk races.”

Ook bij die andere mediagigant, Google, moet je over een stevig denkvermogen beschikken. Los op: “Er is een denkbeeldige trap. Bij elke stap kan je ofwel één trede tegelijk of twee treden tegelijk nemen. De trap heeft een onbekend aantal treden. Op hoeveel verschillende manieren kan je de trap beklimmen?”

Tafeltennis

De bank Citigroup gaat dan weer de sportieve toer op. Wie er ingaat op een vacature van het bedrijf wordt onder andere gevraagd naar zijn strategie bij tafeltennis. Het bouwbedrijf Kiewitt informeert dan weer naar het verleden: “Met welk speelgoed speelde u als kind?”.

Bij een andere bank, UBS, is solliciteren een zaak op leven en dood. Men vraagt er sollicitanten naar een ingebeeld spel van Russische roulette. Er zit één kogel in het revolver. Je vuurt er één keer mee, maar er wordt geen schot gelost. Schiet je liever meteen opnieuw of draai je de kamer rond alvorens te vuren?

Met welke gekke sollicitatievragen kreeg jij al te maken in de zoektocht naar een job?