Omgaan met stilte in een sollicitatiegesprek

Stel, je bent op sollicitatiegesprek. Het gaat goed, je antwoordt vlot op de vragen, maar dan valt een verschrikkelijke stilte … Hoe reageer je?

De meeste recruiters spelen het spel eerlijk en halen geen trucks boven om de stressbestendigheid van de sollicitant te testen. Maar sommigen doen het toch. Ze toveren de grootste stresstest voor kandidaten uit hun mouw: de Langdurige Stilte.

De situatie gaat als volgt: je geeft een zorgvuldig opgebouwd antwoord aan de recruiter, en wanneer je afrondt, stelt hij geen andere vraag. Hij blijft je gewoon in stilte aanstaren, zonder een spier te vertrekken.

Ongemak

Gevolg: jij wacht, maar je voelt je steeds minder op je gemak. Je zoekt een verklaring voor deze stilte: heb ik iets verkeerds gezegd? Heb ik de interesse van de persoon tegenover mij verloren?

Wanneer de stilte volgt na een moeilijke of delicate vraag, zoals “wat zijn uw zwaktes?”, is het moment zeker intimiderend. Zelfs doorwinterde sollicitanten worden er een tikje onzeker van.

Reageren

Je eerste reactie is waarschijnlijk om de stilte zo snel mogelijk te onderbreken, waarbij het meest voor de hand liggend is dat je je vorige antwoord herhaalt en verduidelijkt. Dit is echter vaak irrelevant en geeft aan dat je wat in een paniekreactie verzeilt.

De beste manier om met een stilte om te gaan is kalm blijven. Hou de stilte eventjes aan en vraag dan, oprecht beleefd, of je je vorige antwoord nog moet aanvullen.

Er zijn ook nog enkele andere opties:

  • Stel zelf een vraag over het bedrijf
  • Informeer of de recruiter verder nog vragen voor je heeft
  • Als het interview duidelijk naar zijn einde toeloopt: “Wanneer kan ik verder nieuws ontvangen?”

Bron: fyicenter & suite101