Mars Belgium: "Verdoezel 'een gat' in je studies of je carrière niet"

Naam: Karin De Backer

Functie: Personnel Manager P & O

Bedrijf: Mars Belgium

Mars Belgium is dan wel een afdeling van een grote internationale groep, het is vooral een bedrijf waar nog gewerkt wordt volgens de spirit van een kmo. Elk jaar werft het bedrijf ongeveer 30 werknemers aan, hoofdzakelijk voor de commerciële functies. De meeste nieuwkomers zijn juniors, schoolverlaters. Karin De Backer staat in voor hun selectie. Dit zijn haar tips voor je cv, motivatiebrief en sollicitatiegesprek.

De brief: "Toon dat je iets weet over ons bedrijf"

- Waarden. Behalve aan diploma’s, talenkennis en ervaring hechten we veel belang aan waarden. De kandidaat moet tonen dat hij de waarden van onze groep respecteert: verantwoordelijkheid, vrijheid en teamspirit.
- Verantwoordelijkheid. Vanaf het moment dat ze bij ons aan de slag gaan, geven we onze werknemers veel vrijheid. Ze moeten dan ook bewijzen dat ze zelfstandig kunnen werken en dat ze ondernemend zijn.
- Vrijheid. Onze werknemers mogen hun werk naar eigen goeddunken organiseren. Kandidaten moeten bewijzen dat ze kunnen omgaan met vrijheid.
- Teamspirit. Mars Belgium is een onderdeel van een grote groep, maar werkt op nationaal vlak als een kmo. Kandidaten moeten met deze teamspirit kunnen werken.
- Ken het bedrijf. In hun motivatiebrief moeten sollicitanten aantonen dat ze zich geïnformeerd hebben over de onderneming, de producten en de concurrentie. We zoeken mensen die geïnteresseerd zijn in de onderneming en die zich inzetten om de producten te verdedigen.
- Het internet. We vragen kandidaten om via onze website te solliciteren. Sommigen solliciteren nog per post, maar die werkwijze wordt steeds zeldzamer en raden we af.

Het cv: "Je lidmaatschap bij de jeugdbeweging maken wel degelijk het verschil"

- Oneerlijkheid. Niet doen. Als er ergens in je carrière of studies een gat is, mag je dat niet verdoezelen, want dan zou je wel eens door de mand kunnen vallen tijdens het gesprek. Er kunnen altijd moeilijke momenten zijn tijdens je loopbaan. Maar houd zeker geen informatie achter.
- Structuur. Een cv moet beknopt (één pagina, maximum twee) en ordelijk zijn en alle nuttige informatie bevatten. Kortom, goed gestructureerd. Maar de inhoud primeert.
- Serieus. Video-cv’s, interactieve cv’s met links naar weet ik veel wat allemaal ... Daar zijn we niets mee. We zijn geen reclameagentschap en we zoeken geen grafische vormgevers. Hou je cv professioneel, want het gaat om iets serieus.
- Talenkennis. We zoeken tweetalige sollicitanten (Frans-Nederlands). Engels is ook belangrijk.
- Spellingsfouten. Vermijd ze.
- Extra troef. De meeste werknemers worden als schoolverlater aangeworven. Wat het verschil kan maken, zijn studentenjobs of lidmaatschap van jeugdbewegingen. Zo zien we dat je ondernemend bent.

Het gesprek: "Verkoop jezelf, maar met mate"

- Klassieke tips. Verzorg je uiterlijk. Kom op tijd.
- Stel jezelf de juiste vragen. Zou ik me goed voelen in het bedrijf? Zou ik me gelukkig voelen in die functie? Het zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voor het gesprek.
- Naturel. Je moet zelfvertrouwen hebben en zo authentiek mogelijk overkomen. Je moet geen rol spelen. Je mag jezelf natuurlijk verkopen, maar overdrijf niet.
- Na het gesprek. We reageren vrij snel. Het is dus niet nuttig om ons te contacteren voor meer nieuws.

Tekst: Gilles Quoistiaux