Man geeft laatste geld uit aan reclamebord om job te vinden

Om zijn zoektocht naar werk een nieuwe impuls te geven schraapte de 24-jarige Brit Adam Pacitti zijn laatste geld bijeen en kocht voor iets meer dan 500 pond advertentieruimte op een reclamebord in het Londense district Camden. Op het reclamepaneel in kwestie: een gigantische foto van zichzelf, de boodschap “Please give me a job” en een verwijzing naar zijn website employadam.com met daarop zijn cv en een filmpje waarin hij zichzelf en zijn talenten op humoristische wijze aanprijst.

De stunt ging meteen viraal op het internet: in minder dan 24 uur hadden zowat 10.000 mensen een verwijzing naar het reclamebord getweet en ook via Facebook en e-mail stroomden de reacties binnen. Al snel volgden de klassieke media en moest Pacitti het ene interview na het andere geven aan kranten en radiostations.

Geschreven cv volstaat niet

Een concreet jobaanbod heeft de gediplomeerde bachelor mediaproductie nog niet op zak, maar dat kan volgens hem nog slechts een kwestie van dagen zijn. “Het belangrijkste is alvast bereikt”, zegt hij. “Ik krijg nu de aandacht waar ik op gehoopt heb. Wie een job wil, moet zich laten opmerken en dat lukt vandaag de dag niet meer door gewoon een geschreven cv in te leveren. Ik kan het weten, want voor mijn stunt heb ik er zeker 200 verstuurd.”

Echt origineel is het nochtans allemaal niet: het verhaal van Pacitti doet namelijk wel heel erg denken aan dat van Bennett Olson, een 23-jarige man uit Minneapolis, die zichzelf in mei vorig jaar aanprees op een reclamebord met de slogan “Hire me!” en zo effectief een job in de wacht wist te slepen.