Kruip in de huid van je favoriete Thuis-personage (en ga voor zijn/haar job)

De personages uit de populaire één-soap Thuis zijn ons intussen zo vertrouwd, en hun carrières en jobs zijn zo realistisch, dat we soms vergeten dat ze niet écht zijn. Vind jij de job van Frank Bomans wel iets voor jou? Of toch liever die van Simonneke?

 

Frank Bomans (Pol Goossen) is ongetwijfeld de populairste loodgieter van Vlaanderen. Als loodgieter beschik je over een goede basiskennis van sanitaire installaties. Je moet de handen uit de mouwen durven steken en goed kunnen samenwerken met collega’s. Bovendien werk je punctueel en ben je flexibel qua werktijden en verplaatsingen.

 

Simonneke Backx (Marleen Merckx) heeft al heel diverse jobs gehad maar is nu aan de slag als dispatcher in een taxibedrijf. Als dispatcher ben je verantwoordelijk voor de planning en opvolging van transporten, je behandelt klachten en werkt nauw samen met je team. Je bent communicatief en klantvriendelijk.

 

Tom De Decker (Wim Stevens) is advocaat/jurist en dat komt hem ook in zijn privéleven soms goed van pas. Maar in de realiteit is deze job één die veel discipline vereist. Je beschikt over een diploma Master in de rechten en hebt vaak nog een bijkomende specialisatie gevolgd. Je bent in staat om op korte tijd veel informatie (dossiers) te verwerken en hebt een analytische geest. De jobs kunnen heel uiteenlopend zijn: consultant, juridisch of fiscaal adviseur, dossierbeheerder, notarieel jurist,…

 

Ann De Decker (Monika Van Lierde) is huisarts/dokter en heeft haar eigen praktijk. Je beschikt uiteraard over een diploma geneeskunde, mogelijk aangevuld met een specialisatie. Als dokter ga je dagelijks met (zieke) mensen om dus is mensenkennis en de nodige dosis empathie zeker nodig. Je beseft dat je geen 9 to 5-job kunt verwachten en bent collegiaal en plichtsbewust. Het welzijn van patiënten komt steeds op de eerste plaats. Maar als dokter kan je ook terechtkomen in een groepspraktijk, ziekenhuis of aan de slag als medisch afgevaardigde.

 

Ook Femke De Grote (Vanya Wellens) is van alle markten thuis. Maar met haar nieuwe zaak ‘De Withoeve’ lijkt ze een nieuwe carrière tegemoet te gaan als coördinator van events en workshops. Ben je doortastend, communicatief, creatief en denk je oplossingsgericht? Je bent commercieel ingesteld en hebt geen 9 to 5-mentaliteit? Ga ervoor!

 

Jenny Verbeeck (Janine Bischops) doet het momenteel wat rustiger aan maar heeft zowat de helft van haar leven in de horeca gewerkt. De horeca is een dynamische omgeving om in te werken en biedt een grote variëteit aan jobs. Je vindt het niet erg om te werken wanneer andere mensen uitgaan. Je bedient klanten aan tafel of staat achter de tapkast. En je bent niet te beroerd om ook andere klusjes (vb. afwassen) voor je rekening te nemen. Flexibele werktijden en overuren zijn eigen aan de sector.

 

Lees ook:

Welk tv-personage ligt het dichtst bij jouw persoonlijkheid?

Ben je slim en wil je niet te hard werken? Dit zijn de jobs voor jou!

Gilles: mijn job als Brand Manager kwam goed van pas voor 'De Mol'