Is kennis doorgeven jouw passie?

De leerkrachten blijven in het nieuws. Zowat de helft van de studenten in de lerarenopleiding, haakt af. Wie doorzet, heeft meer kans op een job. Al geldt dat niet voor álle vakken. Zo trokken de wiskundeleraren recent aan de alarmbel, omdat hun vak vaak niet door wiskundigen wordt gegeven. Daar zitten dus nog mogelijkheden. Ook voor Frans en technische vakken is het moeilijk om kandidaten te vinden. Het hangt wel af van regio tot regio. Leerkrachten geschiedenis, Nederlands en plastische opvoeding zijn er vandaag dan weer genoeg.

 

We stellen ons een leerkracht meestal voor als iemand die voor een klas staat in het basis- of middelbaar onderwijs. Als lesgever heb je evenwel meer mogelijkheden. In het volwassenenonderwijs bijvoorbeeld, of als trainer in bedrijven of voor overheidsinstellingen.

 

Onderzoekers blijven ook in trek, meestal in een technische, ICT-, farma- of laboratoriumomgeving. Of wat dacht je van productontwikkelaar in een voedingsbedrijf? Dan proef jij vandaag al wat wij morgen lekker zullen vinden!

 

Zoek je een job in onderwijs of opleiding? Vind ze hier !