Is het een goed idee om als sollicitant bedrijven tegen elkaar uitspelen?

Ingenieurs en it’ers zijn gegeerd. Zéér gegeerd. Zelfs in economische moeilijke tijden hebben velen onder hen de werkgevers voor het uitkiezen. Kan u bedrijven tegen elkaar uitspelen, om op die manier een zo aantrekkelijk mogelijk contract uit de brand te slepen?

“Nee, dat is geen goed idee”, zegt John Van Damme, consultant bij het headhuntersbureau G-Consult & Service. “Je zag dat rond de eeuwwisseling, toen de bomen tot in de hemel groeiden en sollicitanten onderhandelden over de nieuwste Audi die er op de markt was. Die tijd is voorbij."

"Het is vooral kortzichtig om op die manier te werk te gaan, los van het feit dat u de indruk wekt dat u weg bent zodra u elders een beter bod krijgt. Wie op de lange termijn denkt, houdt zich hier niet mee bezig. Als u de kans hebt, moet u spreken met verschillende werkgevers, maar dan om te weten of het qua cultuur en jobinhoud zal klikken. Ik geloof er niet in als het puur om salaris draait, dat is kortetermijndenken. Maak dat de klik er is, dan kom u het best tot u recht. De rest volgt vanzelf.”

<< Terug naar de andere vragen!

Heb je zelf een vraag? Stel ze op ons forum!