Internetsector zoekt nieuw bloed

Goed nieuws voor wie thuis is in digitale technologieën. Werkgevers in de internetwereld krijgen hun vacatures niet ingevuld. De sector heeft dringend nieuw bloed nodig.

 

In het kielzog van de opkomst van het internet ontstonden een hele rits nieuwe jobs. Niet alleen ICT’ers en programmeurs zijn nog altijd zeer gegeerd, ook als je een achtergrond in marketing, media of bedrijfsbeheer hebt, kun je in de internetwereld aan de slag. Heel wat van deze vakgebieden werden immers door de digitale technologieën beïnvloed. Bovendien staat de digitale wereld niet stil. Nieuwe technologieën en nieuwe disciplines creëren voortdurend nieuwe jobs. Dit zijn enkele van de meest gevraagde profielen in de internetsector.

 

1. Webmaster

Een webmaster maakt en onderhoudt de pagina’s van een website. Je bent verantwoordelijk voor het oplossen van technische problemen op de site en vaak ook voor de inhoud ervan. Zin om de online content van een bekende supermarkt te beheren? Hebben Photoshop, CSS, HTML en JavaScript voor jou geen geheimen? Dan is dit misschien je droomjob.

 

2. Social media specialist

Twitter, Facebook, YouTube, Instagram, Foursquare: ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven. En ook niet uit het zakenleven. Als social media specialist ontwerp en plan je campagnes op de verschillende sociale media en volg je de activiteit op de community die jij creëert. Ben je een social media junkie? Klik hier.

 

3. Online marketeer

Heb je een marketingachtergrond en een passie voor het internet? In deze functie kun je beide perfect combineren. Je bedenkt onlinemarketingcampagnes en voert ze uit en bouwt de socialemediakanalen uit om nieuwe bezoekers aan te trekken. Wil je het online marketing- en communicatiebeleid van een toonaangevend uitzendbureau vormgeven? Dan is deze job iets voor jou.

 

4. ICT Project Manager

Met de komst van het digitale tijdperk is de wereld van advertising snel aan het evolueren. Als ICT Project Manager volg je ICT-projecten op vanaf de uittekening tot en met de implementatie. Ben je thuis in advertising? Heb je ervaring binnen een ICT-omgeving en wil je mee aan de wieg staan van een nieuwe advertisingomgeving, solliciteer dan voor deze baan

 

5. CMS-Expert

CMS staat voor content management system. Dat is een webapplicatie waarmee je eenvoudig documenten en gegevens op het internet kunt zetten. Een CMS is vooral belangrijk voor websites waarvan de inhoud regelmatig aangepast moet worden. Zegt het jou iets om samen met het IT-departement een nieuwe CMS-tool te selecteren, implementeren en op te volgen voor de firma die de hogesnelheidstrein beheert? Klik dan hier.

 

Bekijk hier alle vacatures in de internetsector.

 

Bron: www.digimedia.be