Hoe werk je een rekruteerder op de zenuwen?

Je houding, je taalgebruik, je intonatie,... elk detail speelt mee in de beoordeling van een rekruteerder. Een tikje te arrogant, te non-chalant of te saai en je hebt het verkorven. Waar ergeren hr-managers zich nog aan tijdens een sollicitatiegesprek?

1. Je houdt je handen in je broekzak

Tonen dat je ontspannen bent, is prima. Maar de rekruteerder met je handen in je broekzak begroeten, is toch wel net iets te veel van het goede. Besef dat er veel afhangt van je eerste indruk, verzorg dus je voorkomen. Denk ook aan de voorbereiding: weet waar het bedrijf mee bezig is en zorg ervoor dat je een beeld hebt van wat de job precies inhoudt.

2. Je doet alsof je op café bent

De rekruteerder aanspreken met jij en jou, een kauwgumbal in je mond hebben, een telefoontje beantwoorden tijdens het gesprek... echt professioneel is het allemaal niet. Het lijkt zelfs alsof het gesprek voor jou niet veel betekent.

3. Je praat te veel of te weinig

Nee, het is niet nodig om heel je levensverhaal te vertellen. Beperk je tot datgene wat relevant is voor je job. Ben je eerder van het verlegen type? Zorg er dan voor dat je antwoorden verder gaan dan ja en nee. Denk eraan, een sollicitatiegesprek is bedoeld om de werkgever te overtuigen van je capaciteiten. In een goed gesprek zijn de kandidaat en de rekruteerder ongeveer even lang aan het woord.

4. Je verbloemt je cv

Wie gelogen heeft over zijn talenkennis of diploma's, valt nu onvermijdelijk door de mand. Eerlijk zijn duurt ook hier absoluut het langst!

5. Je ziet eruit alsof je recht van het strand komt

Akkoord, als het snikheet is, is de verleiding groot om je casual en licht te kleden. Overdrijf weliswaar niet: een short, een sportbroek of sandalen zijn echt niet gepast tijdens een sollicitatiegesprek. Pas je outfit aan aan de functie waarvoor je solliciteert. Voor een commerciële functie bij een bank kies je resoluut voor een net pak. Voor een administratieve functie volstaan een hemd en een nette (jeans)broek.

6. Je zit de hele tijd met je haar of je bic te spelen

Stopwoorden en andere vervelende tics leiden de rekruteerder af en kunnen zelfs ronduit storend zijn, wat maakt dat je boodschap niet of onvoldoende overkomt. Hou je non-verbale gedrag dus in de gaten.

7. Je doet alsof je de enige expert terzake bent

"Niemand is beter dan ik", "Ik ben de man/vrouw die u zoekt"... Zo'n uitspraken getuigen niet van zelfvertrouwen maar van arrogantie. De meeste rekruteerders haken af als je daar te ver in gaat, al betekent dat ook niet dat je te bescheiden moet zijn. Je talenten mag je gerust in de verf zetten, maar hou het geloofwaardig..

8. Je vraagt meteen naar het salaris en de verlofdagen

Natuurlijk spelen salaris, extralegale voordelen en vakantiedagen mee in je beslissing om voor een werkgever te werken, maar je hoeft er echt niet zelf over te beginnen. Doe je dat wel dan lijkt het alsof je alleen daarop uit bent. Toon in eerste plaats interesses in de job. Normaal begint een rekruteerder in een tweede gesprek zelf over de verloning.

Bron: Keljob

Hoe maak je wel een goeie indruk tijdens een sollicitatiegesprek?

Op zoek naar een job? Kijk eens in onze vacatures!