Hoe veilig zijn jouw gegevens op een jobsite?

In januari vorig jaar gingen hackers aan de haal met miljoenen gebruikersprofielen van de Amerikaanse jobsite Moster.com. Ze stalen onder meer gebruikersnamen, paswoorden, telefoonnummers en e-mailadressen. Drie jaar geleden stalen hackers 1,3 miljoen gebruikersgegevens van datzelfde Monster.com. Honderdduizenden werkzoekenden kregen toen zogezegd de vraag van Monster.com om speciale software te downloaden en te installeren. Die software bleek afkomstig te zijn van hackers die zo persoonlijke gegevens op de pc van de gedupeerde blokkeerden. Pas na het betalen van een 'losgeld' van 150 dollar zou de werkzoekende weer toegang tot zijn eigen pc krijgen.

Zelfs Microsoft waarschuwt voor valse vacatures

‘Online job-hunting scams’ zijn een bittere realiteit, zelfs computerreus Microsoft waarschuwt op haar website uitvoerig voor virtueel bedrog door middel van vacatures. Criminelen zouden valse vacatures posten op legitieme jobsites, aldus Microsoft, overtuigende logo’s van bestaande bedrijven gebruiken en naar valse websites linken die sterk lijken op websites van bestaande bedrijven. Met als doel werkzoekenden persoonlijke info te ontfutselen, om hen nadien met oplichting allerhande te bestoken.

Nooit helemaal ingedekt

Hoe beschermt een jobsite als Vacature.com zichzelf en de vele cv’s tegen dergelijke hackers? En hoe screent Vacature.com werkgevers en vacatures, om er zeker van te zijn dat het om bonafide ondernemingen en werkaanbiedingen gaat? JR houdt zich bezig met web development bij Vacature.com: “We hebben nog nooit een klacht gehad over valse vacatures. Het kost trouwens 765 euro om een vacature op Vacature.com te posten. Daarmee schrik je volgens mij toch al heel wat mensen met slechte bedoelingen af. Particulieren hebben uitsluitend via een login en paswoord toegang tot hun eigen cv in onze databank van 110.000 cv’s. Als jij je login en paswoord onvoldoende beschermt, kunnen anderen natuurlijk je gegevens inkijken. Bedrijven kunnen tegen betaling ongelimiteerde toegang krijgen tot al die cv’s. Maar we leggen bedrijven een limiet op van 250 cv’s die ze op één dag kunnen inkijken, precies om te vermijden dat ze de hele databank zouden leeghalen. In principe zou iemand met slechte bedoelingen een script kunnen schrijven om die databank helemaal leeg te zuigen. Daar kan je je nooit volledig tegen indekken.”

Tekst: Nico Schoofs

Lees ook:
- Joris getuigt: "Door die nepvacature was ik bijna 1.000 euro armer"
- Hoe ontmasker je een valse rekruteerder?