Hoe solliciteer je bij een selectiekantoor?

Als een bedrijf beslist samen te werken met een selectiekantoor voor het zoeken van de geschikte medewerker, dan staan in de advertentie meestal de contactgegevens van dat selectiekantoor vermeld.


Je cv en motivatiebrief moeten dan ook naar het selectiekantoor gestuurd worden en niet naar het bedrijf dat rekruteert.


Screening van je cv en brief


Je cv en brief worden door de consultant zorgvuldig doorgenomen. Hij gaat na of je cv overeenstemt met het vooropgestelde profiel. Je c.v. wordt ook steeds bewaard in de databank van het selectiekantoor.


Vermeld in je cv en brief duidelijk voor welke functie je solliciteert en bij welk bedrijf. Vermeld ook waar je de vacature gezien hebt en het referentienummer. Dat maakt het werk van de consultants van het selectiekantoor heel wat gemakkelijker. Een selectiekantoor krijgt immers veel cv's binnen voor een hele waaier aan vacatures. Onderschat dus zeker het belang van een goed opgesteld cv en brief niet. Tips daarvoor vind je onderaan deze pagina.


Ook als je via e-mail solliciteert, vermeld je in het subjectveld van je bericht duidelijk voor welke functie je solliciteert. 90% van de sollicitaties verloopt tegenwoordig via e-mail. Belangrijk dus dat de rekruteerder in zijn mailbox onmiddellijk ziet waarom je hem schrijft.