Hoe schrijf je een prikkelende jobadvertentie?

Bedrijven slagen er maar zelden in een originele, sprankelende vacaturetekst te schrijven. Jammer, want het beeld dat de advertentie van de functie geeft, bepaalt de kwaliteit van de reacties. Hoe kan het beter?

9 gouden regels

1. Structureer je advertentie. Wie een krant of magazine doorbladert, scant eerst de titels en leest daarna pas in detail. Hetzelfde geldt voor een jobadvertentie. Zorg er dus voor dat de belangrijkste info, zoals de functietitel, meteen in het oog springt.

2. Maak je advertentie preselectief. Omschrijf heel nauwkeurig aan welk profiel een kandidaat moet voldoen, zodat (alleen de) interessantste profielen zich aangesproken voelen. Tips 3 t.e.m. 9 vertellen je hoe je dat kunt doen.

3. Kies de perfecte functietitel. Maak het zo concreet mogelijk. Schrijf dus liever 'senior SAP consultant' dan 'consultant'.

4. Bouw de advertentie logisch op. Zet de salarisindicatie dus niet bij het profiel van de kandidaat en de functiebeschrijving bij de contactgegevens. Zorg er ook voor dat het duidelijk is waar welke informatie te vinden is.

5. Geef informatie, of zwijg. Niemand zit te wachten op standaardwoorden als dynamisch, complex of klantgericht. Is je tekst af, lees hem dan goed na op ballast. Is je taalgebruik concreet, eenvoudig en duidelijk?

6. Schrijf in de actieve vorm. Een tip die geldt voor elke tekst die je schrijft. Passieve zinnen (d.w.z. constructies met worden) zijn geen pretje om lezen. Schrijf je actieve zinnen, dan spreek je de surfer veel meer aan. Zeg dus wat je biedt en zoekt in plaats van wat er geboden wordt en welke kandidaat er gezocht wordt.

7. Laat geen taalfouten staan! Wie van zijn sollicitanten een perfecte brief verwacht, kan maar beter zelf zonder fouten schrijven.

8. Daag de lezer uit. Je wil dat de kandidaat reageert? Prikkel hem dan: spreek de ideale kandidaat persoonlijk aan en vertel wat je te bieden hebt. Leg uit waarom jij een aantrekkelijke werkgever bent. 'Bent u klaar om leiding te geven aan 10 mondige medewerkers?' is beter dan 'De kandidaat is in staat om 10 medewerkers aan te sturen.'

9. Creatief is niet hetzelfde als grappig. Zorg ervoor dat je geloofwaardig overkomt, 'pimp' je tekst dus niet te veel. Sollicitanten verwachten bijvoorbeeld geen grapjes in een jobadvertentie.

Bron: vaagtaal.nl

Lees ook:
- De 10 meest misbruikte woorden van rekruteerders
- Hoe decodeer je een advertentie?
- Waaraan ergeren sollicitanten zich?