Hoe schrijf je een goede vacaturetekst zonder clichés?

Dynamisch, proactief, gedreven ... De typische vacaturetekst bestaat voor een groot deel uit onzin. Hoe moet het dan wel?

De Britse vacaturesite Adzuna stelde een top 10 op van meest gebruike clichés in vacatureteksten. Met termen als communicatief, dynamisch en innovatief in die lijst, kunnen we gerust stellen dat er genoeg overeenkomsten zijn met de vacatureteksten die we in België voorgeschoteld krijgen.

Uit een onderzoek van Adzuna onder openstaande vacatures bleek vervolgens dat maar liefst 90% minstens één van de tien clichés bevat."'De typische vacaturetekst bestaat voor een groot deel uit onzin", zegt taalconsultant Hannah Moffatt tegen de Financial Times. Het gevolg is dat lezers een vacature alleen kort scannen, de tekst verdient ook niet meer dan dat. Onderzoek via eye-tracking wees eerder al uit dat dit is hoe werkzoekenden een vacaturetekst lezen.

Tips voor het opstellen van een vacaturetekst

Moffatt en carrièrecoach Jenny Ungless geven de volgende adviezen voor het opstellen van vacatureteksten die de moeite van het lezen waard zijn:

  • Als het tegenovergestelde van wat je vraagt belachelijk is, dan hoef je er ook niet om te vragen. Natuurlijk wil je iemand die gemotiveerd en sociaal is; wie zoekt er nou een ongeïnteresseerde en asociale nieuwe werknemer?
  • Pak een pen en streep alles door wat overbodig is, of in het sollicitatiegesprek vanzelf wel aan bod komt. Maar leg juist extra nadruk (bijvoorbeeld door middel van herhaling) op de belangrijkste criteria.
  • "Hoe hoger op de carrièreladder, hoe dommer de teksten." Verpak standaardtaken niet in hoogdravende bewoordingen, enkel omdat het om een managementpositie gaat. Laat al dat jargon achterwege en vertel gewoon wat en wie je zoekt.
  • Spreek jezelf niet tegen en zaai geen verwarring. Als een werkzoekende in de war raakt van wat er gevraagd wordt, zal hij of zij het gevoel krijgen dat je dat zelf ook niet goed weet.
  • Overweeg nieuwe termen om de clichés mee te vervangen. In de IT wordt soms gevraagd om ninja's of goeroes. Het moet wel bij je branche passen: vraag niet om een 'ninja financieel directeur'.

Dit artikel verscheen eerder op Intermediair.nl.