Hoe maak je een functioneel cv?

In een functioneel cv belicht je jouw capaciteiten in functie van de vereisten die vermeld staan in de vacature. Waarop moet je letten?

1. Persoonlijke gegevens

Je begint je cv met je persoonlijke gegevens zoals je naam, adres, woonplaats, telefoon- en gsm-nummer, e-mailadres, geboortedatum en nationaliteit.

2. Vaardigheden

Je verdeelt je opleidingen, ervaringen, relevante karaktereigenschappen in per vaardigheid die je bezit.

3. Talenkennis

Sommige mensen geven hun talenkennis in een aparte rubriek. Op die manier kan je exact weergeven welke talen je kent en welk niveau je hebt bereikt. Probeer zo concreet mogelijk te zijn en geef geen vage omschrijvingen. Een goed idee is om het gestandaardiseerde Europese niveau van je talenkennis te vermelden. Geen idee welk niveau jij hebt? Test het met de talentesten op onze site.

4. Opleiding

Tot slot ga je in op je studies. Zet je opleidingen in anti-chronologische volgorde; wat je het laatst gevolgd hebt, zet je dus als eerste. Maak een opsplitsing tussen opleidingen en cursussen. Vermeld enkel wat relevant is voor de functie, samen met de periode waarin je het gevolgd hebt en het behaalde diploma of certificaat. Een starter mag ook niet-relevante cursussen opgeven. Dat schept het idee dat je een actief persoon bent.