Hoe geef je jezelf een professionele look?

Een professionele garderobe is gebaat bij het juiste evenwicht en mooie combinaties. Bedenk dat kwaliteit primeert op kwantiteit, iets wat vrouwen vaak uit het oog verliezen tijdens het shoppen. Als je deze 6 gouden regels in het achterhoofd houdt, zet je alvast een eerste belangrijke stap naar een professionele look.

1. Kwaliteit boven kwantiteit

Kies voor een stof die er duur uitziet. De kwaliteit van de stof bepaalt immers de mate waarin kledij als professioneel ervaren wordt. Als een stof er afgesleten, glanzend of onafgewerkt uitziet loop je het risico er goedkoop uit te zien. Te veel polyester, lycra en andere kunstmatige vezels zien er altijd minder klassevol uit dan natuurlijke vezels zoals wol, katoen en zijde.

2. Vermijd te drukke prints

Een overdaad aan grote, drukke en kleurrijke prints geven geen zakelijke indruk. Je mag best een topje of blouse dragen met een dessin, maar de print mag natuurlijk nooit de aandacht afleiden van je persoonlijkheid en boodschap.

3. Kies de juiste pasvorm

Ondanks alle adviezen kopen nog steeds heel wat vrouwen verkeerde maten, zij het te strak of te wijd. Vaak ligt het probleem bij het feit dat we soms moeilijkheden hebben met het aanvaarden van onze prachtige vrouwelijke vormen. Nochtans lijkt kledij die niet past meestal alsof ze uit de verkleedkoffer komt en bovendien oogt het altijd slordig.

4. Zorg voor de juiste lengte van rok, jurk en broek

Neem je hand en leg ze op je knie(schijf). De perfecte lengte van je rok ligt in de zone die je met je hand bedekt. Eronder is te lang, erboven is te kort. De lengte van de broek is dan weer sterk afhankelijk van de lengte van je benen. Een kleinere vrouw draagt best een broek die bijna op de grond valt onderaan de pijpen, voor de iets grotere dame mag dit al wat korter (met een maximum van 1 cm van de grond).

5. Ken de regel van 3

Hou rekening met de belangrijke regel van 3. Het dragen van 3 bij elkaar passende kledingstukken zorgt voor een professionele harmonie. Mannen dragen ook nooit alleen een broek met hemd, maar dragen daar nog een vest bij. Bij dames geldt deze regel ook: combineer een rok/broek met een blouse/top en een vest/tailleur.

6. Maak gebruik van accessoires

Draag altijd opgeblonken no-nonsense schoenen en vermijdt modefenomenen met overdreven hoge hakken of te felle kleuren. Draag een subtiel dameshorloge, al dan niet in combinatie met oorringen en een halsketting. Zorg voor een stijlvolle en sobere handtas of attachécase en vermijd het gebruik van een rugzak. Complementeer tenslotte je broek of rok met een riem die bij je schoenen past.

Wat doe je beter niet?

  • Te trendy, te fashionista of een te hippe uitstraling.
  • Te veel bloot: te diepe decolleté, te grote split, blote buik, blote rug
  • Topjes zonder mouwen of met spaghettibandjes
  • Ondergoed dat zichtbaar is of niet ondersteunend voor het lichaam
  • Overdaad aan modeaccessoires en juwelen

Betekent dit dat je alleen maar aloude, veilige en saaie mantelpakje moet dragen? Helemaal niet, zorg ervoor dat je outfit je unieke persoonlijkheid ondersteunt en onderstreept. Kies bij je rok of broek bijvoorbeeld voor een leuke blouse of top die past bij je karakter en varieer hierbij in print, kleur, stof en snit. Durf te werken met verschillende stoffencombinaties, bijvoorbeeld je rok in een natuurlijke woltextuur met een blouse van zijde of satijn. Zorg voor details in de afwerking aan de hand van speciale knoppen of leuke manchetten. Ook met juwelen kan je de juiste accenten aan je outfit toevoegen en gemakkelijk een trendy twist geven aan een stijlvolle, zakelijke look.

I.s.m. Twizted Imagebuilding

Bekijk het volledige dossier over kledij