Het sollicitatiegesprek: 6 mythes doorbroken

Op een sollicitatiegesprek probeer je je altijd zo goed mogelijk voor te bereiden. Maar is dat steeds nodig? David Couper, een Amerikaanse carrièrecoach heeft er al jaren ervaring opzitten en doorbreekt enkele mythes van het gevreesde sollicitatiegesprek.

Mythe 1: De rekruteerder is degelijk voorbereid op het gesprek

De persoon die je interviewt is meestal druk bezig met het werk en heeft weinig tijd kunnen steken in de voorbereiding van het gesprek. Hij heeft hoogstens eens een blik kunnen werpen op je cv en motivatiebrief. Aan jou dus om je voldoende in de markt te zetten tijdens het gesprek.

Mythe 2: De rekruteerder stelt goed doordachte vragen

De meeste rekruteerders hebben niet zoveel vragen in gedachten alvorens het gesprek begint. Verder dan een ‘Vertel eens iets over jezelf’ wordt er meestal niet voorbereid. Voordeel: je kan een spontaan gesprek aangaan met je potentiële werkgever.

Mythe 3: De rekruteerder wil extra materiaal van jou zoals een lijstje met referenties

Tenzij je een designer of schrijver bent, hoef je je toekomstige werkgever niet te overladen met extra informatie over jezelf, zoals lijstjes met referenties. Kort en krachtig werkt meestal nog het beste.

Mythe 4: Er is altijd een juist antwoord op de vraag die gesteld wordt

Wanneer de rekruteerder je een lastige vraag stelt, is die niet enkel geïnteresseerd in wat je antwoordt maar eerder in de manier waarop je tot dat antwoord komt. Krijg het dus niet meteen benauwd als je een moeilijke vraag voorgeschoteld krijgt.

Mythe 5: Wanneer de rekruteerder vraagt waar je over 5 jaar wilt staan, peilt hij naar je ambitie.

Niet dus, volgens Couper. De rekruteerder wil vooral graag horen dat je de job nog een lange tijd zal willen blijven doen.

Mythe 6: Als je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek, wil dat zeggen dat de vacature nog niet ingevuld is

Het komt wel vaker voor dat sollicitatieprocedures niet meer dan een formaliteit zijn en de rekruteerders al langer iemand anders op het oog hebben. Zo’n pro forma sollicitatierondje is energieverspilling maar komt toch nog vaker voor dan gedacht.

Bron: Forbes