Handige tools en apps voor jobhunters

Motivatiebrieven en -mails zijn nog niet helemaal verdwenen, maar met alle online tools en snappy apps die er vandaag voorhanden zijn, is solliciteren fel aan het veranderen. Een overzichtje van de handigste tools en apps die je kunnen helpen om een job te vinden.

 

1. Vizualize.me

Het klassieke cv heeft afgedaan. Vandaag presenteer je je curriculum vitae als infographic. De meest gebruikte site om er een leuke, informatieve en vooral visuele knaller van te maken is vizualize.me. Vizualize.me pikt zijn gegevens op uit je LinkedInprofiel en biedt je de keuze om die om te zetten naar een waaier aan infografische sjablonen. Als je tevreden bent van het resultaat, kun je het delen in je business-/sociale netwerken of exporteren naar pdf. 

 

2. QR-code

Een QR-code is een tweedimensionale streepjescode. Met een QR-scanner kun je de code scannen, waardoor je wordt doorverwezen naar een website. Je kunt zelf gemakkelijk een QR-code aanmaken op het internet. Je print ze uit en stuurt ze naar de hr-afdeling van een bedrijf. Rond de QR-code kun je extra relevante informatie vermelden (zoals hier). 

 

3. Pinterest

Pinterest is een social media-site waarop je foto’s, filmpjes en begeleidende tekst kunt ‘prikken’. Maak een of meer moodboards met pins in je interessegebied en een Pinterest-cv met veel foto’s. Zet een link naar je Pinterestprofiel op je cv of in je e-mail. Vergeet ook geen links te plaatsten op Twitter en/of LinkedIn. Zorg dat mensen je bericht retweeten of liken. Of beter nog: je tips geven over een job of je Pinterestprofiel naar een recruiter sturen. 

 

4. Snapchat

Bij een aantal bedrijven (o.a. digital agency Wijs en StuBru (voor stages)) kun je ook solliciteren via snapchat. Snapchat is een mobiele app waarmee je foto’s en video’s kunt delen. Die blijven echter maar zo'n 10 seconden zichtbaar. Je laat zien dat je mee bent met je tijd en als je al een job hebt, blijft er geen bewijs achter van je sollicitatie. De snap is bedoeld als een korte introductie van jezelf die kan leiden tot een uitnodiging en een écht sollicitatiegesprek.

 

5. Bruto netto calculator

Tijdens sollicitatiegesprekken spreek je meestal een salaris af, maar het genoemde bedrag is dan bruto. Met de Bruto Netto Calculator bereken je binnen een fractie van een seconde het netto salaris, zodat je ter plekke kunt aangeven of je met het voorgestelde salaris akkoord kunt gaan. Ook handig aan de app: je kunt de berekening omdraaien: als je weet hoeveel je netto nodig hebt om rond te komen, berekent de app het bruto salaris dat daarvoor nodig is.

 

Bron: www.intermediair.nl / www.vdab.be