Groep D'Ieteren: "Sommigen weten zelfs niet meer voor welke functie ze solliciteren"

Naam: Stijn D’Exelle

Functie: Recruitment& Selection Consultant

Bedrijf: D’Ieteren Auto

"Groep D'Ieteren houdt zich bezig met de import, distributie, verhuur en reparatie van motorvoertuigen. Elk jaar ontvangen wij 8.000 kandidaturen. We hebben jobs voor heel uiteenlopende profielen", zegt Stijn D’Exelle. "Dit zijn mijn tips."

10 tips voor je motivatiebrief en cv 

Brief

- Let op met 'bulksollicitaties'. Kandidaten die online solliciteren sturen vaak eenzelfde standaarbrief naar tientallen bedrijven. Solliciteren bij een groot aantal bedrijven is veel gemakkelijker en goedkoper geworden dan vroeger. Postzegels en drukwerk zijn overbodig geworden. Het resultaat is dat sommige motivatiebrieven die ons via e-mail bereiken eigenlijk voor andere personen of bedrijven bestemd zijn. Let daarmee op!
- Pas je brief aan. Aansluitend bij vorige tip: een kandidaat moet zijn motivatiebrief aanpassen aan de identiteit van het bedrijf en de functie waarvoor hij solliciteert. Hij moet aangeven waarom hij bij ons wil werken, waarom hij overeenkomt met het profiel uit de vacature en wat zijn potentieel is binnen het bedrijf.
- Kijk verder dan je neus lang is. Sommige kandidaten zoeken zelf niet uit in welke functies ze echt geïnteresseerd zijn en in welke niet. Stel jezelf vooraf dus al enkele belangrijke vragen. Wat is voor jou bijvoorbeeld een aanvaardbare afstand tot de werkplek?
- Wees volledig. Vul de velden op onze onlineformulieren volledig in. Ook de niet-verplichte velden kunnen ons heel wat informatie bezorgen. En zo kunnen wij uiteindelijk de kandidaat beter vergelijken met z’n concurrenten.
- Wees beknopt. Eén pagina is het maximum. Langer, dan val je in herhaling.
- Verzorg je stijl. Geen onverzorgde taal of sms-taal. Vermijd ook dat je over jezelf in de derde persoon spreekt. Schrijf in je moedertaal.

CV

- Nogmaals: wees beknopt. Minimum één, maximaal anderhalve pagina.
- Geef een overzicht van je ervaring. Het duidelijkste is nog altijd een chronologische lijst van de bedrijven waar je gewerkt hebt, aangevuld met een bondig profiel van de functie. De nieuwste trend waarbij aan de ene kant de verworven vaardigheden en kennis opgesomd worden en aan de andere kant de professionele ervaring opgelijst wordt, schetst geen duidelijk beeld van het profiel van de kandidaat.
- Foto. Als je een foto meestuurt met je cv, let er dan op dat het een geschikte foto is. Vermijd strand- of gezinsfoto’s.
- Lay-out. Je cv is geen middeleeuws miniatuur. Je kan sommige rubrieken in de kijker zetten, maar het moet sober blijven. Vermijd bijvoorbeeld overdadig kleurgebruik, zelfs als dat je it-kennis aantoont.

7 tips voor je sollicitatiegesprek

Voor het gesprek

- Wees bij de pinken. Je krijgt waarschijnlijk een telefoontje, een soort van gesprekje vooraf . Een telefoongesprek is vaak nodig om een preciezer beeld te kunnen schetsen van de kandidaat. En dat beeld kan uiteindelijk leiden tot een gesprek … of niet.
- Bereid je voor. Lees de jobadvertentie nog eens na. Sommige kandidaten herinneren zich zelfs niet meer voor welke functie ze komen solliciteren.
- Training. Om je zelfvertrouwen te verhogen, kan je eerst bij bedrijven of voor functies solliciteren die niet je eerste keuze zijn. Zo vind je makkelijker de juiste woorden wanneer je ‘echt’ solliciteert.

Tijdens het gesprek

- Wees jezelf. Geef geen standaardantwoorden waarvan jij vermoedt dat de rekruteerder ze wil horen. Zo kom je algauw tegenstrijdig uit de hoek.
- Houding. Zorg dat je uitgerust bent, maar wees alert.
- Blijf bij de les. Als de rekruteerder je bureauticakennis aankaart, leid hem/haar dan niet af naar het belang van de sociale relaties binnen het bedrijf. Het is de rekruteerder die het ritme en het verloop van het gesprek bepaalt, jij vult de inhoud in.
- Stel gerust vragen. Over de werkomgeving, projecten van het bedrijf, het vervolg van de wervingsprocedure, enz. Dat bewijst je interesse voor de functie en het bedrijf.

Tekst: Gilles Quoistiaux