Goed in techniek? Dan vind je hoogstwaarschijnlijk een job!

Technische functies zijn al jaren niet weg te slaan uit de lijst der knelpuntberoepen.

 

Nog altijd kiezen te weinig jongeren voor opleidingen die voorbereiden op technische beroepen. Hoewel door de crisis een aantal technische beroepen van de lijst verdwenen is, blijft dit hét structurele tekort op de Vlaamse arbeidsmarkt. Alle vacatures zijn uiteraard voor m/v. Maar vrouwen in technische jobs blijven witte raven.

 

Het meest gevraagd waren vorig jaar de technici en mecaniciens voor onderhoud. Naast algemeen onderhoud werken ze ook aan voertuigen of aan elektrische installaties. De sector elektriciteit en elektronica heeft een grote behoefte aan gekwalificeerd personeel: technici, tekenaars-ontwerpers, onderzoekstechnici, kwaliteitscontroleurs. Ook automatisering kent een groeiende vraag naar waardevolle kandidaten. Eveneens erg gewild zijn tekenaars-ontwerpers van mechanische onderdelen en technici voor industriële installaties.

 

De industriële activiteit mag in ons land dan wel lichtjes achteruitgaan, voor productiefuncties en met name voor verantwoordelijken, managers en leidinggevenden worden nog volop vacatures genoteerd. Vorig jaar liep dat aantal op tot ruim 5.800.

 

Zoek je werk in techniek en productie? Bekijk hier de openstaande vacatures.