Extreme Job Hunter: deze man probeerde ALLES om een job te vinden

Het is al enige tijd een trend om via allerlei creatieve stunts te proberen de aandacht van rekruteerders te trekken om op die manier aan een job te raken. Zo maakten al talloze sollicitanten grappige video’s of originele cv’s.  Enige tijd geleden kwam ene Adam Pacitti nog in de media omdat hij een job in de wacht gesleept had door zichzelf aan te prijzen op een reclamepaneel. De 28-jarige Brit Dan Conway gaat nu nog een stap verder. Hij riep zichzelf uit tot ‘Extreme Job Hunter’ en lanceert sinds april de ene stunt na de andere.

De werkloze vader van twee heeft al met heel wat pech af te rekenen gehad. Door de crisis verloor hij al zes keer zijn werk en hij heeft jobs moeten aannemen die totaal niet aansloten bij zijn ervaringen in de reclamesector.

Oorspronkelijk ploos Conway zoals de meeste werkzoekenden de vacatures uit en stuurde hij zijn cv en motivatiebrieven rond. Maar na bijna duizend sollicitaties zonder enig succes, besloot hij het over een andere boeg te gooien. Enigszins hopeloos zette hij zijn waardigheid opzij en begon onder de naam ‘The Extreme Job Hunter’ een campagne op internet.

Worstelen in vleesjus

Eerst maakte Conway een filmpje waarin hij zijn 2-jarige dochter liet smeken om een job voor haar vader. Vervolgens probeerde hij zichzelf te verkopen op eBay voor 25.000 pond (bijna 30.000 euro). Verder loofde hij ook nog een iPad mini uit aan wie hem aan een job kan helpen. Hij zond zowel een doos donuts als een pizza naar een rekruteerder, maakte een lied waarin hij zichzelf aanprees, stond in ontbloot bovenlijf op een druk kruispunt met een groot plakkaat in zijn hand en maakte een fotostrip, een ‘piñata-cv’ en een reusachtige motivatiebrief.

In totaal haalde Conway totnogtoe zeventien stunts uit die hij allemaal documenteerde met YouTube-filmpjes en op zijn site en social-mediaprofielen plaatste. Een van zijn meest bizarre stunts was zijn deelname aan de World Gravy Wrestling Chamionships. Zoals de naam het zegt is dat een kampioenschap waarbij de deelnemers worstelen in een bad met vleesjus. Conway mocht voor zijn wedstrijd eerst een rondje lopen met een plakkaat waarop hij zichzelf aanprees, maar helaas leverde het hem geen job op.

Voorlopig is de Extreme Job Hunter dus nog altijd werkloos, maar de man is vastberaden om door te gaan met zijn uitspattingen totdat hij een job te pakken krijgt.