Europ Assistance: "Ben je extravert, dan moet dat ook uit je motivatiebrief blijken"

Naam: Hilde Goethuys

Functie: Hr-directeur

Bedrijf: Europ Assistance

Hoe kun je je als sollicitant onderscheiden van de 'grijze massa'? Die vraag legden we deze week voor aan Hilde Goethuys, rekruteringsverantwoordelijke bij Europ Assistance. Dit zijn haar tips voor cv, sollicitatiebrief en -gesprek.

5 tips voor je motivatiebrief

- Pertinent. Leg een link tussen je professionele ervaring en het gevraagde functieprofiel. Momenteel zijn we bijvoorbeeld op zoek naar een sales manager met ervaring op het vlak van team management. Jammer genoeg hebben heel wat kandidaten zonder die vereiste ervaring bij ons gesolliciteerd. Onbegrijpelijk.

- In lijn met het bedrijf. We houden niet van standaardbrieven die sollicitanten aan alle mogelijke werkgevers bezorgen. Stem je motivatiebrief en cv altijd af op de firma waarvoor je solliciteert. Het doel dat je voor ogen hebt, is duidelijk: je onderscheiden van de anderen. Maar daarvoor moet je wel gemotiveerd overkomen.

- Beknopt. De meeste kandidaten die bij ons solliciteren, surfen naar onze website en typen daar in het daarvoor voorziene veld hun tekst in. We leggen geen beperkingen op, maar één pagina volstaat. In twee à drie paragrafen zou je het meest essentiële moeten kunnen vertellen. Als je bepaalde aspecten verder wil toelichten, doe dat dan op je cv.

- Geen spelfouten. Spelfouten zijn dodelijk. Ze geven een slordige indruk.

- Persoonlijk. De stijl die je hanteert moet stroken met je persoonlijkheid. Ben je eerder extravert, dan moet dat ook uit je motivatiebrief blijken.

7 tips voor je cv

- Chronologisch. Vermeld eerst je meest recente werkervaring. Dat lijkt logisch, maar 25% van de kandidaten gaat omgekeerd te werk.

- Gedetailleerd. Preciseer telkens de duur van je werkervaring. Vermeld ook de maanden. 2002-2004 volstaat bijvoorbeeld niet. Drie jaar of iets langer dan een jaar is niet hetzelfde. Als je niet duidelijk bent over de duur, geeft dat bovendien een slordige indruk. Ofwel betekent dit dat je je de periode eenvoudigweg niet meer herinnert, ofwel dat je niet de moeite hebt genomen om de nodige research te doen.

- Aantrekkelijk. Een  cv moet gestructureerd zijn: gebruik opsommingstekens. Maak je cv niet te zwaar: geef de voorkeur aan korte zinnen en gebruik voldoende wit. Sommige slecht opgestelde cv’s hebben eerder iets weg van een puzzel waardoor je als rekruteerder een hele poos zoet bent met het reconstrueren van de relevante informatie.

- Ook hier: pertinent. Hou bij het vermelden van je werkervaring rekening met het gevraagde profiel. Een waslijst aan opleidingen interesseert ons niet.

- Foto. Niet noodzakelijk. Als je er toch een toevoegt, dan geen misplaatste. Foto’s van meisjes in topje ogen niet bepaald professioneel.

- Verantwoordelijkheden en verwezenlijkingen. Vergeet niet om je verantwoordelijkheden op een rijtje te zetten: team manager (grootte van het team?), projectverantwoordelijke, … Geef ook een overzicht van je verwezenlijkingen, bijv. de implementatie van SAP voor loonfiches. Dat kan aantonen dat je een change leader bent.

- Geen links. Schrijf nooit: 'Voor  meer info, zie mijn cv op Linkedin.' Ik ga er in geen geval naar kijken.

5 tips voor je sollicitatiegesprek

- Informeer je. Neem op zijn minst een kijkje op de website zodat je weet in welke sector het bedrijf actief is.

- Vaak gestelde vragen. Van een aantal vragen kan je zeker zijn dat ze ze zullen stellen, bijvoorbeeld: "Waarom wil je weg bij je vorige werkgever?", "Kan je me iets meer vertellen over een project dat je in je vorige job verwezenlijkt hebt?", "Wat trekt je aan in ons bedrijf?", "Over welke kenmerken moet een ideale manager volgens jou beschikken?"

- Profileer je. Speel je troeven uit. Tijdens een sollicitatiegesprek is het erop of eronder.

- Wees jezelf. Als je je tijdens een sollicitatiegesprek anders voordoet, zal je niet gelukkig zijn in het bedrijf.

- Oefening baart kunst. Solliciteren is een vak. De ervaring die je opdoet, komt zeker van pas wanneer je denkt je droomjob te veroveren.

Tekst: Gilles Quoistiaux