Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Ethias Verzekering: "Wees niet te verlegen om feedback te vragen"

Naam: Petra Mottie

Functie: adviseur rekrutering en selectie

Bedrijf: Ethias

Hoe maak je als sollicitant een goede indruk? Die vraag legden we voor aan Petra Mottie van Ethias Verzekering. Zij geeft je tips voor een geslaagde sollicitatiebrief, een uitmuntend cv en een vlot sollicitatiegesprek.

Het CV

- Lengte: Beperk je CV tot maximum 2 pagina’s
- Kort en krachtig: Maak geen ellenlange optellingen van alle opleidingen je al hebt gevolgd. Wat wij willen weten zijn de basisopleidingen en de meest relevante ervaringen die aansluiten bij het gevraagde profiel.
- Chronologisch: dit zorgt ervoor dat je CV tien keer duidelijker oogt en sneller leest. De dag van vandaag een belangrijk aspect, want hierdoor verliezen wij, als rekruteerders, minder tijd.
- Creatief: Tot in bepaalde mate is het een goed idee om creatief om te gaan met je CV. Zo kun je bijvoorbeeld een bepaalde kleur gebruiken om de opdeling duidelijker te maken. Hou je het subtiel, dan kan een leuke achtergrond ook wel werken. Bijvoorbeeld, een subtiel watermerk of afbeelding op de achtergrond. Maar zorg er dan wel voor de afbeelding betrekking heeft op de functie.
- Foto: Hoewel het geen noodzaak is, vind ik een een goede en duidelijke foto wel leuk. Het schept een eerste indruk en oogt persoonlijker.

De motivatiebrief

- Lengte: Enkele alinea’s is meer dan voldoende. Met aanspreektitel, contactgegevens en de bijbehorende spaties erbij zal de motivatiebrief één pagina in beslag nemen.
- Motivatie: Het heet niet voor niets motivatiebrief. Belangrijk is dan ook dat je kort toelicht waarom je graag die bepaalde functie in dat bedrijf zou uitvoeren.
- Relevante ervaringen: die kun je ook best kort meedelen. Hierdoor weet de rekruteerder meteen of je een mogelijke kandidaat bent.
- Wees origineel: het is altijd leuker om een originele en persoonlijke brief te krijgen. Probeer er iets van jezelf in te steken aan de hand van een statement zoals ‘ik ben de persoon naar wie je zoekt’. Het geeft onmiddellijk de indruk dat je zeker bent van jezelf.
- Vermijd taalfouten: Schrijffouten en vooral dt-fouten kunnen echt niet. Ze vallen onmiddellijk op en het wijst op een gebrek aan motivatie. Als je echt voor een job wilt gaan, dan zorg je ervoor dat je eerste indruk perfect is en dat kan niet als er fouten instaan.

Het gesprek

- Goede voorbereiding: Neem de vacature goed door om te kijken of je inderdaad voldoet aan de vereisten en het gevraagde profiel, want daar draait het gesprek om. De vraag ‘wat denk je dat de functie inhoudt’, zit er negen kansen op tien zeker bij.
- Reflectie: maak ook een eerste reflectie op jezelf. Probeer voor jezelf een antwoord te krijgen op vragen als ‘wat zijn je goede en slechte eigenschappen?’.
- Consulteer de website: Bijna elke onderneming heeft een website met informatie. Je moet geen data uit je hoofd kennen, maar ga op zoek naar de waarden van de onderneming, hun mission statement, kijk waar het bedrijf voor staat en of je je kunt vereenzelvigen met het bedrijf.
- Positieve uitstraling: toon dat je zeker bent van jezelf en dat je er zin in hebt. Een glimlach en nette kledij maken een positieve indruk.
- Wees eerlijk: Vind geen dingen uit. Tijdens een gesprek kan je makkelijk door te mand vallen door onjuistheden omdat de rekruteerder verder ingaat op je antwoorden en je toch zal proberen vast te zetten. Lieg niet over je ervaringen en kennis. Spreek jezelf niet tegen en probeer jezelf niet beter voor te doen dan je bent.

Na het gesprek

- Vraag feedback: Wees niet verlegen om feedback te vragen. Het toont je motivatie en de wil om de functie in te nemen.
- Wees niet opdringerig: Het komt niet vaak voor dat iemand zijn motivatie extra toelicht. Toch vind ik het niet fout. Probeer het dan wel te kaderen in een specifieke vraag en licht hierbij dan kort nog eens je motivatie toe. Zorg alleen dat het niet te opdringerig overkomt. Doe het één keer en wacht dan af tot de beslissing.