Deze bedrijven zorgen voor de meeste jobs in jouw provincie

Enkele bedrijven zorgen voor massa’s werkgelegenheid in eigen streek. We analyseerden de vacatures op vacature.com en andere jobsites om te weten te komen welke de grootste uitschieters zijn.

 

West-Vlaanderen 

Jetair, touroperator uit Oostende

Woordvoerder Hans Vanhaelemeesch: “In 2015 hadden we ongeveer honderd vacatures. 65 daarvan werden extern ingevuld, de rest door collega's die zijn doorgegroeid. Meestal ging het om vervangingen, behalve op het ICT- en marketingdepartement waar we de activiteiten hebben uitgebreid. Voor 2016 voorzien we geen grote aanwervingen, het personeelsbestand is momenteel behoorlijk compleet. We tellen in Oostende ongeveer 500 medewerkers.”

Andere jobmotoren uit de regio: Van Marcke, Delaware Consulting, Logi-Technic, Home Maid

 

Op zoek naar een job in West-Vlaanderen? Bekijk deze jobs.

 

Antwerpen 

Armonea, aanbieder seniorenzorg uit Mechelen

Recruitment advisor Ann Bogaerts: “Sinds het ontstaan van Armonea in 2008 zijn we in omvang verdubbeld, via overnames en opening van nieuwe sites overal in het land. In 2015 hebben we 1.460 nieuwe mensen aangeworven, waaronder zorg- en verpleegkundigen, maar ook keuken- en schoonmaakpersoneel, leidinggevenden en medewerkers voor de centrale diensten. Voor 2016 zullen dat er wellicht meer dan 1.800 zijn, aangezien we blijven groeien. Zo komt er tegen eind dit jaar nog een nieuw woonzorgcentrum in Antwerpen bij.”

Andere jobmotoren uit de regio: Agidens, Janssen Pharmaceutica, Universiteit Antwerpen, ZiekenhuisNetwerk Antwerpen

 

Op zoek naar een job in Antwerpen? Bekijk deze jobs.

 

Vlaams-Brabant 

Deloitte, auditor, consultant & finance advisor uit Diegem

Ilse Antonissen, HR-directeur: “Vorig jaar hebben we 351 schoolverlaters en 246 werknemers met ervaring aan boord gehaald. Dat was nodig om de groei van de verschillende business units te kunnen volgen en om innovatie en digitalisering mogelijk te maken. Verder zien we dat een aantal Deloitters na enkele jaren met een grote rugzak nieuwe horizonten opzoeken, ook daar spelen we natuurlijk op in. We merken dat we door onze groei een steeds gevarieerdere set aan profielen aantrekken.”

Andere jobmotoren uit de regio: PricewaterhouseCoopers, Ons, Capgemini, Colruyt Group

 

Op zoek naar een job in Vlaams-Brabant? Bekijk deze jobs.

 

Oost-Vlaanderen

Lidl,  retailer uit Merelbeke

Woordvoerder Evelyne Raymakers: “In 2015 zijn er 1.250 nieuwe medewerkers bijgekomen, verspreid over de vestigingen in het hele land. Naast klassieke retailprofielen zoals shop managers en operations managers rekruteerden we ook ingenieurs, projectleiders en expansiemanagers. Ook de komende jaren plannen we forse investeringen in ons winkelnetwerk en onze distributiecentra. Tegen 2020 komen er nog eens 2.000 nieuwe medewerkers bij.”

Andere jobmotoren uit de regio: Jan de Nul, Willems Veranda’s, Solidariteit voor het Gezin, Universiteit Gent

 

Op zoek naar een job in Oost-Vlaanderen? Bekijk deze jobs.

 

Limburg

H. Essers – transport & logistiek, Genk

Woordvoerder Sara Geris: “We zijn al enkele jaren hard aan het groeien, en dat zie je ook aan ons personeelsbestand. Zowel in 2014 als in 2015 hebben we meer dan 300 vaste nieuwe medewerkers aangeworven, waarvan de grote meerderheid in Limburg. Die groei zal zich ook in 2016 verder zetten. Bij Essers werken in totaal 4.600 mensen verspreid over 41 locaties en 12 landen.”

Andere jobmotoren uit de regio: Jabil, Cegeka, Stad Tongeren, IN.ZO

 

Op zoek naar een job in Limburg? Bekijk deze jobs.

 

De puntjes op de i

Eerlijk is eerlijk, niet alle werkgevers posten hun vacatures op een jobsite. Sommige hebben genoeg aan spontane sollicitaties, andere schakelen een selectiebureau of uitzendkantoor in. Dat veel bedrijven hun sollicitatieproces uit handen geven, bleek uit de oorspronkelijke lijstjes die uit onze analyse naar boven kwamen: in zo goed als elke provincie domineerden de uitzend- en selectiekantoren de top tien. De lijstjes die je op deze pagina vindt, houden alleen rekening met de werkgevers die hun jobs rechtstreeks postten.