Deze 5 jobs lijken saai maar zijn het niet

Sommige jobs lijken op het eerste zicht saai, maar daar kan je je flink in vergissen. Wij zochten 5 jobs voor je uit die ondanks hun slaapverwekkende reputatie toch best spannend kunnen zijn.

 

 

Boekhouder

Een boekhouder zit de hele dag achter zijn bureau dingen uit te rekenen. Saai! Maar wacht. Een job als boekhouder komt met veel verantwoordelijkheid: niemand anders snapt iets van de cijfertjes, dus jij bent elke dag weer een held. Sowieso ben je waarschijnlijk dol op cijfers, dus vermaak je je prima. En je kunt je werkgever blij maken door zijn belastingaangifte zo voordelig mogelijk te doen uitpakken. Daar bovenop krijg je ook nog eens goed betaald en ben je voor de rest van je leven verzekerd van werk.

 

 

Administratief medewerker

Ook als administratieve kracht zit je maar wat op kantoor spreadsheets in te vullen en e-mails te versturen. Niet de meest boeiende werkzaamheden! Maar als administratief medewerker zit je dicht op het vuur. Je kent iedereen en je weet alles van je bedrijf. Je bent een onmisbare spin in het web met kleine maar essentiële verantwoordelijkheden. En omdat je zoveel kennis opdoet van alles wat er in jouw bedrijf gebeurt, maak je ook nog eens veel kans om op te klimmen.

 

 

Postbode

Iedere dag sorteer je de post op een veel te vroeg uur, gevolgd door elke dag hetzelfde bezorgrondje met zware brieven, een onwillige fiets en altijd dezelfde mensen die niet thuis zijn om hun pakketje in ontvangst te nemen. Toch hoeft postbode geen saaie job te zijn. Veel mensen zien de postbode graag komen, waardoor je altijd een praatje kunt slaan. En doordat je altijd buiten werkt en veel beweegt, word je gratis en voor niets sterk én gebruind. Een bonus: omdat je zo vroeg begint, heb je de rest van de dag veel tijd voor jezelf.

 

 

Vrachtwagenchauffeur

Eindeloze kilometers asfalt achter je laten, wat doet een vrachtwagenchauffeur verder nog? Wel, de wijde wereld verkennen natuurlijk! Tijdens het rijden kun je van de omgeving genieten en tijdens pitstops ontmoet je interessante mensen. Ook heb je een uitgebreide verzameling collega’s die je steeds per verrassing tegenkomt tijdens je diners in wegrestaurants. En je hebt een erg flexibele baan, om je een ultiem gevoel van vrijheid te geven.

 

 

Helpdeskmedewerker

Deze job betekent dat je 8 uur per dag in een hokje zit met een headset op. De mensen die jou bellen stellen domme vragen of zijn boos omdat hun diensten weer eens niet werken. Toch kun je ook als helpdeskmedewerker een fijne tijd hebben. In essentie ben je de hele dag mensen aan het helpen, dus naast de boze mensen ontmoet je ook veel dankbaarheid. En je werkt de hele dag aan je communicatieskills. Tot slot heb je vaak leuke collega’s die net als jij spontaan en slim zijn en aan het begin van hun carrière staan.

 

 

Lees ook:

Heb jij (bijna) een burn-out? Ontdek het nu

5 tips om je ochtend beter te starten

De 5 meest irritante collega’s