De rijkste Belgische bedrijven: ga jij voor hen werken?

Naar jaarlijkse gewoonte publiceerde journalist Ludwig Verduyn opnieuw zijn lijst van de 500 rijkste Belgen. Het gaat voornamelijk om families, van wie het vermogen verankerd is in bedrijven.

 

Die bedrijven geven uiteraard werk aan heel wat mensen. Een job bij een van de rijkste ondernemingen van het land biedt niet alleen werkzekerheid, maar heeft ook uitstraling. Een overzicht van waar je moet zijn om te solliciteren!

 

Van brouwerij over supermarkt tot farmagigant

Zowat driekwart van de 500 rijkste families van ons land woont in Vlaanderen. De families achter brouwerij AB Inbev zijn met een gezamenlijk vermogen van bijna 50 miljard euro met verre voorsprong de rijkste van het land. Albert Frère staat op nummer twee met ruim 6 miljard euro. De familie Emsens, aandeelhouders van de groep SCR-Sibelco, palmt nummer drie in.

De familie Colruyt komt met een vermogen van 3,1 miljard op de vierde plaats.  Marc Coucke van Omega Pharma komt met een vermogen van 1,27 miljard euro enkele tientallen miljoenen te kort voor een plaats in de top 10 en staat op nummer 12. Vlak achter Coucke staat de familie Van Rompuy, oprichters van Argenta. De bank boekte in 2014 een nettowinst van 250 miljoen euro en bedient momenteel 1,62 miljoen klanten.

 

Verrassend: een dierenpark

De familie Van Rompuy wordt gevolgd door Fernand en Karine Huts van Katoen Natie op 14. Op nummer 17 staat de familie Van Thillo, eigenaar van De Persgroep.

 

Een van de grootste verrassingen op de lijst is Eric Domb, de eigenaar van dierenpark Pairi Daiza. Omdat zijn panda's zo populair zijn, is zijn vermogen het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Dat vermogen is natuurlijk zeer relatief, want als de panda’s morgen ziek worden, is het in één klap weer weg. Voorlopig staat Domb op plaats 293.

 

Bron: derijkstebelgen.be.