De prikklok: afschaffen of meer dan ooit noodzakelijk?

Niet meer van deze tijd zegt de ene, meer dan ooit noodzakelijk zegt de andere. De prikklok, waarmee werknemers hun werktijden registreren, is altijd al voer voor discussie geweest. Wij zetten de argumenten pro en contra op een rij. Aan jou om te oordelen wat het beste is.

De voordelen

- De prikklok is handig om bij te houden hoeveel uren werknemers effectief presteren. Werkgevers weten zo perfect wie de kantjes eraf loopt en wie vaak overuren klopt. Indien nodig kan hij ingrijpen.
- Inloggen, uitloggen gebeurt automatisch via een badge. Er komt geen extra administratie bij kijken. Werkgevers en werknemers kunnen op elk moment een overzicht opvragen. De prikklok wordt helemaal handig wanneer hij gekoppeld wordt aan het uurrooster en de loonadministratie.
- Je kan het systeem zodanig programmeren dat werknemers een signaal krijgen als hij te veel overuren heeft openstaan en het tijd is om een dag te recuppen. Op die manier heeft niemand nog tientallen overuren openstaan aan het einde van het jaar.

De nadelen

- Het risico bestaat dat werknemers denken in 'uurtjes kloppen'. Vandaag 6 minuten meer, betekent morgen 6 minuten minder.
- Voor sommige werknemers kan dit heel demotiverend werken. Ze krijgen het gevoel dat de baas hen controleert, geen vertrouwen of verantwoordelijkheid wil geven.
- Hoeveel uren iemand werkt, zegt niets over de resultaten die hij behaalt. Toch?
- Het systeem is niet waterdicht. Wat doe je met thuiswerkers? Of verkopers die vaak de baan op moeten?

Lees ook: Een vingerscan als badge

Reageer

Zie jij nog voor- of nadelen? Werkt jouw bedrijf met een prikklok? Wat vind je daarvan? Welk systeem geniet jouw voorkeur?