De mens achter de private banker

Grote vermogens en private banking, het doet te vaak denken aan steriele, formele financiële transacties en relaties. Dat het ook anders en vooral menselijker kan, dat getuigen de private bankers bij de oudste vermogensbank van België.

 

 

“De relatie die wij met onze cliënten opbouwen is persoonlijk. Dat overstijgt het louter bancaire” zegt Michael Harris, private banker bij Bank Nagelmackers. “Het menselijk aspect primeert. We beschikken ook over verschillende kantoren op diverse locaties in het land, waar onze cliënten altijd welkom zijn, zonder dat ze er verre verplaatsingen voor moeten maken. En als ze dat willen, spreken we bij hen in het bedrijf af of gewoon thuis.” Heel wat private bankers zeggen zo’n persoonlijke band met de cliënt als een verrijking te zien.  

 

 
 
 

Directie onder de sneltoets

 

Opgericht in 1747 mag Bank Nagelmackers zich de oudste vermogensbank in België noemen. Meer dan twee en een halve eeuw aan know-how en expertise werden in een open architectuur gegoten.

 

Het resultaat is een vlakke structuur die een zeer open communicatie toelaat. Delphine Samain, een ervaren private banker die vijf jaar geleden de overstap naar Bank Nagelmackers maakte, licht toe. “Als ik met een specifieke vraag of een bepaald probleem zit, kan ik me meteen wenden tot de persoon die daar iets kan aan veranderen. Of ik neem simpelweg de telefoon op en bel iemand van de directie voor input.”

 

Geen seconde spijt

 

Zo’n open en vlakke structuur vraagt een grote flexibiliteit en dat bovenop een op zich al veeleisende job. Dat zien de private bankers ruimschoots goedgemaakt door de vrijheid die er tegenover staat. Delphine Samain heeft er in ieder geval nog geen seconde spijt van gehad. “Ik zou nooit meer terug kunnen gaan naar de manier van werken van vroeger. De invulling van de job gebeurt hier op een heel andere manier. Je krijgt veel vrijheid en je kan heel zelfstandig handelen, zeker als je al een lange tijd een bancaire relatie hebt lopen met een cliënt.”

 

Die mix van persoonlijk professionalisme en de beproefde langetermijnvisie creëert unieke werkomstandigheden voor het team senior private bankers dat Bank Nagelmackers momenteel wenst uit te breiden.

 

Zin gekregen in een job bij Nagelmackers? Bekijk hier de openstaande vacatures.