De grootste afknappers op Facebook volgens werkgevers

Volgens de Amerikaanse jobsite Jobvite.com zouden maar liefst 92% van de werkgevers sociale media gebruiken om geschikte kandidaten te vinden om hun vacatures in te vullen. Het is dan ook van groot belang om op die sites een goede indruk na te laten. Waar knappen rekruteerders op af?

LinkedIn is bij organisaties die rekruteren de meest gebruikte sociaalnetwerksite (89%), maar ook Facebook (26%) en Twitter (15%) worden volop ingezet bij de zoektocht naar nieuwe medewerkers.

Of je nu de link naar je onlineprofiel in je cv vermeldt of niet, maakt weinig uit. 86% van de rekruteerders screenen immers sowieso de profielen van de kandidaten die zich aanmelden voor een job. Om verwarring te vermijden doe je er dus goed aan om zelf de juiste link mee te geven. Maar stel ook de privacyinstellingen goed in, zodat je profiel er onberispelijk uitziet.

Spelfouten zijn erger dan alcoholgebruik

Dit soort posts kregen de meest negatieve reacties van rekruteerders:

  • Verwijzingen naar drugs: 78%
  • Seksueel getinte berichten: 66%
  • Vloekwoorden: 61%
  • Spel- en taalfouten: 54%
  • Foto’s van alcoholgebruik: 47%

In tegenstelling tot wat gedacht kon worden, nemen rekruteerders volgens de cijfers van Jobvite eerder aanstoot aan iets veel voorkomends als spelfouten dan aan foto’s waarop je bier of cocktails drinkt. Toch is het goed om ook deze te vermijden.

Rekruteerders reageerden dan weer positief op verwijzingen naar liefdadigheid (66%) en lidmaatschap van professionele organisaties (80%).

Ten slotte is het ook opletten geblazen met politieke uitingen en verwijzingen naar religie. Respectievelijk 18% en 26% van de rekruteerders reageerden daar negatief op.