De cv-check: "Zet je persoonlijkheid in de kijker"

Elke week kijkt een expert het cv na van een Vacature-surfer. Deze week neemt Barbara De Jonghe van loopbaanadviseur.be het cv van Olivier onder de loep

Studies centraal

Als toekomstig schoolverlater weet Olivier als geen ander dat een goed cv goud waard is. Hij hecht belang aan de lay-out, zet zijn studies centraal en maakt gebruik van de sociale media in zijn zoektocht naar zijn eerste job. Maar de vraag is of dit voldoende is om op te botsen tegen zijn collega-schoolverlaters.

Met een 'nette' cv val je niet op tussen de cv's van de andere sollicitanten. In zijn cv kan Olivier beter zijn persoonlijkheid en competenties in de kijker zetten. Vervang 'curriculum vitae' door jouw naam, en zet daaronder die kwaliteiten die van jou een sterke kandidaat maken.  Doe hetzelfde bij je LinkedIn profiel.

Stages

Veel schoolverlaters krijgen te horen dat ze job niet in aanmerking komen omdat ze te weinig werkervaring hebben. Olivier voorziet hier een goed oplossing: hij legt nadruk op zijn stages en projecten. Aangezien deze een grote troef zijn voor hem, kan hij ook ze best ook toelichten. Denk aan waarin jij uitblonk tijdens je stages en aan welke rol jij de verantwoordelijkheid op jou nam in de mini-onderneming, en neem deze mee in je cv.

Pas je cv aan bij elke sollicitatie en geef aan dat jij een goede match bent met de job. Als sollicitant kan je best vooraf zoveel mogelijk informeren over het bedrijf, en trachten te achterhalen wat de bedrijfscultuur is. Een werkgever wil immers weten of de nieuwe werknemer zal passen in het bedrijf en in het bestaande team.

Solliciteer gericht: zorg ervoor dat je consequent bent in je zoektocht naar een job. Uitspraken zoals 'ik heb een job nodig', of 'ik ben al vijf maanden aan het zoeken naar werk' werken juist tegen jou. Laat je toekomstige werkgever weten dat je zijn bedrijf goed kent en graag deel wil uitmaken van zijn team. Werkgevers selecteren, jij ook!  

Een blik op het cv van Olivier

Lay-out

1. Mooie en nette lay-out: overzichtelijk, consequent gebruik van opsommingtekens, duidelijke datavermeldingen bij studies en werkervaring. Maak je cv wel iets pittiger en vitaler: je bent net van school en je kijkt enthousiast uit naar een uitdagende job!

2. Op de tweede pagina maak je gebruik van tabellen waardoor je problemen vermijdt met interlinie. Bij de tabel met je talenkennis zou ik wel dezelfde rijhoogte gebruiken als in de tabel met computerkennis. Om de nadruk te leggen op je competenties, kan je best ook de tabellijnen weglaten.

3. Door je studies halverwege de eerste pagina te plaatsen, trek je de aandacht. Als schoolverlater heb je uiteraard nog geen of weinig werkervaring, dus kan je inderdaad beter de aandacht vestigen op je studies.

4. In de titels 'Relevante studies' en 'Relevante werkervaring' stel ik voor de vermelding 'relevante' weg te laten.

5. Olivier gebruikt het lettertype 'Calibri' in plaats van 'Times new roman'. Deze laatste wordt vaak als 'oudbollig' beschouwd. 'Calibri' is inderdaad een goede keuze.

Personalia

6. De vermelding van je geboorteplaats en -datum is niet relevant. Ook je burgerlijke staat zegt weinig over je competenties. Ik zou deze drie zaken weglaten.

7. Je maakt duidelijk dat je actief bent op de sociale media met de linken naar je Twitter en LinkedIn account. Gebruik wel de rechtstreeks link naar je LinkedIn profiel. Bijvoorbeeld http://www.linkedin.com/in/barbaradejonghe in plaats van http://www.linkedin.com/profile/view?id=25456743&trk=hb_tab_pro_top

Werkervaring

8. Je zet je stages goed in de kijker. Daaruit blijkt dat je als student al in aanraking bent geweest met de arbeidsmarkt. Gebruik deze werkervaringen als troef door een opsomming te geven van je activiteiten en je competenties die hieruit blijken.

9. Als schoolverlater zet je je studies best goed in de kijker. Vermeld de studie bij elk van je stages, of bundel je stages onder een studie.

Varia

10. Geef nooit je referenties op in je cv. Je kan je referenten vermelden tijdens een sollicitatiegesprek, en zeggen aan de interviewer dat je contactgegevens zal bezorgen per mail. Zo kan je de referenten contacteren en verwittigen dat ze gecontacteerd zullen worden naar aanleiding van jouw sollicitatie. Het is een goede manier om nog eens met hen af te stemmen, en te vragen hoe het bij hen is op het werk. Misschien is er in tussentijd een vacature vrij gekomen waarvoor jij in aanmerking komt.

11. Vervang de hoofding 'curriculum vitae' door jouw naam, en zet daaronder die kwaliteiten die van jou een sterke kandidaat maken.

Barbara De JongheBarbara De Jonghe is loopbaanadviseur.Loopbaanadviseur

Ze voorziet loopbaanbegeleiding, outplacementbegeleiding en sollicitatietraining.

Wil jij jouw cv ook eens laten nakijken door Barbara? Stuur het dan naar cv-check@vacature.com en misschien komt het jouwe een van de volgende weken wel aan bod.