De cv-check: "Een duidelijk profiel triggert je potentiële werkgever"

Elke week kijkt een expert het cv na van een Vacature-surfer. Deze week neemt Barbara De Jonghe van loopbaanadviseur.be het cv van Cédric onder de loep. Wil jij jouw cv ook eens laten nakijken door Barbara? Stuur het dan naar cv-check@vacature.com en misschien komt het jouwe een van de volgende weken wel aan bod.

Match tussen vraag en aanbod

Als we de arbeidsmarkt analyseren, dan stellen we vast dat het gaat om vraag en aanbod. Maar wie zijn de aanbieders en wie zijn de vragers? Als sollicitant ga je als snel zeggen: 'Ik ben op zoek naar een werkgever die mij een job aanbiedt, dus ik behoor tot de vraagzijde'. So far so good?

Laten we even de werkgeverskant bekijken. De werkgever is op zoek naar iemand die de openstaande vacature kan invullen. Hij vraagt iemand die voldoet aan bepaalde vereisten om de taken tot een goed einde te brengen. Vanuit zijn standpunt staat hij ook aan de vraagzijde. Bon, hij biedt wel een job aan, maar wat ben je ermee als geen waar krijgt voor je geld?

Vragende partij

Het cv dat ik deze week nakijk, is van Cédric die op zoek is naar een job als junior manager. Wanneer je zijn cv aandachtig leest, dan kan je het met mee eens zijn: Cédric bruist van ambitie. Hij wil een job waarin hij zijn passies kwijt kan, waarbij hij zich kan verdiepen in communicatie, social media en journalistiek en liefst in combinatie met een collegiale werkomgeving. Zonder het zelf te beseffen, plaatst hij zich met zijn rubriek 'Op zoek naar' aan de vraagzijde.

Wat heb jij te bieden?

Denk eens na wat jij als sollicitant kan betekenen voor een werkgever. Welk competenties en persoonlijke kwaliteiten spreken de werkgever aan? Want als het gaat om de juiste match te vinden tussen vraag en aanbod, dan moet hetgeen jij aanbiedt als sollicitant de werkgever interesseren.

Ik raad Cédric aan bij elke interessante vacature in de functieomschrijving na te gaan waarnaar de werkgever op zoek is. Als hij vaststelt dat hij voldoet aan het gevraagde, dan zorgt hij er best voor dat hij zijn aanbod afstemt op de vraag. Wederom kan een krachtig profiel op de eerste bladzijde van het cv een trigger zijn voor de werkgever.

Een voorbeeld kan zijn: "Cédric, een ambitieuze meertalige junior manager met een 'sportieve' ingesteldheid, een meerwaarde in jouw bedrijf, en dit niet alleen van 9 tot 5".

Een blik op het cv van Cédric

Persoonsgegevens

1. Goed dat je je LinkedIn-adres vermeld.  Dit zorgt ervoor dat je cv er actiever uitziet, en de werkgever/rekruteerder kan gemakkelijk doorklikken.

2. Je profielfoto heeft een professionele look. 

3. Ik zou je geboortedatum en leeftijd niet vlak onder je naam vermelden.

4. De rubriek 'Op zoek naar' zou ik hier vervangen door een profielschets. Daarin kan je bondig kwijt wie je bent. 'Op zoek naar' is te vragend terwijl je je beter kan opstellen als oplossing voor de werkgever, namelijk dat jij bent diegene die hij/zij zoekt.

Lay-out

5. Tracht je te beperken tot maximum twee bladzijden, zelfs als het gaat om een spontane sollicitatie. Als je meer wil vertellen over jezelf, kan je dit kwijt op je LinkedIn profiel, of zelfs een persoonlijke blog maken.

6. Je maakt handig gebruik van 'onzichtbare' tabellen waardoor je een verzorgde lay-out hebt. Persoonlijk zou ik je cv iets levendiger en jonger maken.

7. Je vermeldt subtiel de paginanummering onderaan. In principe is dit bij een cv van twee bladzijden niet echt nodig, maar bij een uitgebreidere cv is dit wel een meerwaarde.

Opleiding

8. Omdat je nog niet zoveel werkervaring hebt, zijn jouw studies een belangrijk item op je cv. Zet ze op de eerste bladzijde van je cv. Of, als je ze op de tweede bladzijde plaatst, zorg ervoor dat ze ongeveer halverwege de pagina staan.

9. Onafgewerkte studies hoef je in principe niet te vermelden.

10. Als je een hoger diploma hebt, dan kan je ervoor kiezen je middelbare studies weg te laten. Ze zijn vaak niet relevant, en nemen plaats in op je cv.

11. Bij 'Publicaties' zet je twee eindwerkstukken. Ik zou deze bij de daarbij horende studies zetten, en de beschrijving beperken of weglaten.

Werkervaring

12. Ik zou je werkervaring op de eerste bladzijde zetten zodat deze dan beter in het oog springt van de werkgever. Tracht ook bulletpoint-lijsten te gebruiken wanneer je je taken, verantwoordelijkheden en realisaties opsomt.

13. Uit de lijst van je vrijwilligerswerk en vakantiejobs zou ik die activiteiten selecteren die relevant zijn voor een specifieke vacature. Je doet er dan inderdaad goed aan om een woordje uitleg te geven bij de organisatie en je taken op te sommen in een lijst.

Varia

14. Het is beter dat je geen referenties op je cv zet. Wanneer een werkgever/rekruteerder er om vraagt, kan je ze nog steeds doorgeven. Het is dan ook het moment om je referentiepersonen opnieuw te contacteren, en ze op de hoogte te brengen dat je aan het solliciteren bent. Altijd handig voor updates uit je netwerk en hen te laten weten dat je beschikbaar bent voor een nieuwe uitdaging.

15. Hobby's en interesses vermelden op je cv is een goede zaak. Zorg er wel voor dat je niet in lange tekstblokken schrijft, maar een scanbaar overzicht maakt met eventueel bulletpoint-lijsten.

16. Talenkennis, vaardigheden en certificaten zijn inderdaad een belangrijk aspect op je cv, maar niet zo belangrijk als je studies en werkervaring. Ze horen eerder thuis op een tweede pagina.

Over de auteur

Barbara De JongheBarbara De Jonghe is loonbaanadviseur.Loopbaanadviseur

Ze voorziet loopbaanbegeleiding, outplacementbegeleiding en sollicitatietraining.

Wil jij net zoals Aurélie jouw cv ook eens laten nakijken door Barbara? Stuur het dan naar cv-check@vacature.com en misschien komt het jouwe een van de volgende weken wel aan bod.