De aantrekkingskracht van Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant mag dan wel de kleinste Vlaamse provincie zijn, wat betreft economische activiteit ‘speelt ze boven haar gewicht’ omwille van haar centrale ligging in ons land. De invloed van het Brussels Gewest, dat helemaal door Vlaams-Brabant omsloten wordt, is natuurlijk ook niet te onderschatten.

Een belangrijke pool van werkgelegenheid vinden we ten noordoosten van de hoofdstad, rond Zaventem en Machelen. Dat zijn overigens de enige twee gemeenten in de Brusselse rand die meer pendelaars binnenkrijgen dan ze er zien vertrekken. In Brussels Airport stellen ruim 250 bedrijven 20.000 personen tewerk. Ook buiten de luchthaven gonst het er van activiteit in ICT-bedrijven, hoofdzetels van dienstenbedrijven en logistieke ondernemingen. Dat geldt ook als we naar het westen trekken: Vilvoorde, Grimbergen, Wemmel, Zellik. Nog meer IT- en aanverwante jobs biedt de regio Leuven, mede dankzij de aanwezigheid van de universiteit.

In Vlaams-Brabant hebben twee grote supermarktketens hun distributiecentrum: Colruyt in Halle en Delhaize in Zellik. Ook wie een baan zoekt in marketing, public relations of communicatie, kan de blik op de provincie richten. Je komt dan vaak bij kleinere bedrijven terecht, maar er zijn ook grote spelers, zoals de Persgroep Publishing, uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws, Dag Allemaal en mede-eigenaar van Vacature!

Bekijk hier de jobs in Vlaams-Brabant.