De Lijn zoekt klantgerichte chauffeurs

Tram- of buschauffeur een eenzame job? Niet volgens Martine en Andy. Die hebben het over veel sociale interactie, variatie, werkzekerheid en een verloning die in verhouding staat tot de verantwoordelijkheid voor hun passagiers. 

 

Maar liefst 5600 van de 8000 personeelsleden van De Lijn zitten achter het stuur. Samen leggen ze jaarlijks zo’n 200 miljoen kilometer af. Een cruciale job die in belangrijke mate bijdraagt aan de mobiliteit en bereikbaarheid van Vlaanderen. Een job ook met variatie, een zelfstandig en sociaal karakter, werkzekerheid en gepaste verloning. Werken als chauffeur bij De Lijn is niet zonder uitdaging, maar ook dat blijkt deel van de aantrekkingskracht.

 

“Er komt heel wat op onze nieuwe collega’s af”, zegt Andy Gheerardijn, rijinstructeur bij De Lijn. Hij leidt de chauffeurs door een interne opleiding van 7 weken. “Een uitgebreid parcours waar meer bij komt kijken dan rijbewijs D halen en de wegcode opfrissen. We willen dat ze optimaal voorbereid zijn op hun nieuwe job”. Een goede chauffeur bij De Lijn doet immers meer dan passagiers veilig en vlot naar hun bestemming brengen. Klantgerichtheid is belangrijk voor de vervoersmaatschappij en dan ook een groeiende focus bij de opleiding.

 

“Passagiers hebben al wel eens vragen of klachten, of zijn niet altijd even vrolijk uit bed gestapt” lacht Andy. “Daar moet je natuurlijk ook mee om kunnen gaan. Ik merk dat mensen die in een eerdere job veel contact hadden met klanten, hier wel een voordeel in hebben.” Martine Baeke, buschauffeur bij de De Lijn, getuigt: “Als je graag met mensen omgaat en graag op de baan bent, dan is dit eigenlijk de ideale job. Als je dan ook nog een plekje vindt voor de filestress, dan is het voor mij zelfs een heel ontspannende job (lacht).”

 

Andy loochent ook dat het een eenzame job is. “Ik vind het eerder een zelfstandig beroep waarin je eigenlijk zelden alleen bent. Je staat in nauw contact met je collega’s van planning of dispatching en met de techniekers. En je bent de hele dag door omringd door reizigers!”.

 

Interesse of zin om de uitdaging als chauffeur bij De Lijn aan te gaan? Op zoek naar een stabiele baan, liefst dichtbij huis en met een mooi voordelenpakket? Je vindt alle informatie hier: www.delijn.be/jobs