De 3 vragen die op élk sollicitatiegesprek worden gesteld

Geen enkel sollicitatiegesprek is hetzelfde, maar toch kan een degelijke voorbereiding helpen om een goede indruk te maken. Er bestaan verschillende lijstjes met veelgestelde vragen, van voor de hand liggend tot vergezocht of ronduit bizar, maar deze drie vragen komen steevast terug:

1. “Vertel ons iets over jezelf.”

Meestal de binnenkomer op een sollicitatiegesprek. Het is een erg open vraag, dus pols je best naar wat de rekruteerder precies wil weten. Hou het zo beknopt mogelijk, maar vermeld wel zeker alle informatie die belangrijk is voor de job waar je voor solliciteert. Link jouw vaardigheden aan het profiel dat ze zoeken en de taken in de jobomschrijving.

2. “Waarom ben jij de geknipte persoon voor deze job?”

Dit is jouw kans om nog eens te benadrukken hoe jouw vaardigheden perfect aansluiten bij de job in kwestie. Voel je ook niet geremd om verder te denken dan de opgegeven jobomschrijving. Toon dat je een visie hebt en geef je ideeën over de toekomst van het bedrijf en hoe jij zou kunnen helpen bij de realisatie daarvan.

3. “Wat zijn je zwakke punten?”

Dit is een gevaarlijke vraag. Als je niet voorbereid bent kan je hier lelijk door de mand vallen. De rekruteerder wil met deze vraag vooral nagaan of je een antwoord kan geven zonder jezelf klem te zetten. Probeer dus om een eerlijk en genuanceerd te antwoorden, terwijl je tegelijkertijd ook je sterke punten aanstipt en aantoont dat je geëvolueerd bent.

Bron: thegrindstone.com