De 20 favoriete bedrijven van het publiek

Dinsdagavond werden de negen finalisten van Employer of the Year 2014 gekozen door een jury van tien experts uit de academische en de economische wereld.

Daarnaast werd er ook een lijst van de meest populaire bedrijven bekendgemaakt. De winnaar in die categorie werd bepaald door de stemmen van de surfers op vacature.com en references.be.

Voor elk bedrijf kon het publiek heel wat verschillende aspecten beoordelen. Concreet ging het om de jobinhoud, carrièremogelijkheden en opleidingen, sfeer in het bedrijf, verloning, evenwicht tussen werk en privéleven, werkzekerheid, sociaal engagement, algemene reputatie, internationale uitstraling, commerciële kracht van de merknaam, financiële gezondheid van de organisatie en het beleid op het gebied van diversiteit.

Dit zijn de 20 populairste bedrijven uit de privésector (profit) van de surfers van Vacature en Références (stemmen van Nederlandstaligen en Franstaligen door elkaar):

1. Coca Cola 11. Procter & Gamble (P&G)
2. Bayer 12. Telenet
3. Siemens 13. Electrabel GDF Suez
4. Janssen Pharmaceutica 14. Delhaize
5. Colruyt 15. Omega Pharma
6. Danone 16. GlaxoSmithKline
7. Unilever 17. Pfizer
8. Brussels Airlines 18. AB Inbev
9. Belgacom 19. Philips
10. Mercedes-Benz 20. Audi Brussels

De grote winnaar, Coca-Cola Enterprises scoorde bijzonder goed op het gebied van internationale uitstraling (98%), bekendheid van de merknaam (97,6%) en financiële gezondheid (93,7%).

Bayer, het chemisch en farmaceutisch bedrijf dat de tweede plaats van het podium bezet, wordt vooral gewaardeerd voor zijn goede verloning (94,3%).

De top 10 per taal

Als we de stemmen uit het noorden en het zuiden van het land bekijken, dan zien we grote verschillen. Hierbij de favoriete bedrijven van het publiek langs beide kanten van de taalgrens.

Nederlandstaligen Franstaligen
1. Janssen Pharmaceutica 1. Belgacom
2. Coca-Cola Enterprises 2. RTL Belgium
3. Jan De Nul Group 3. Danone
4. VRT 4. Coca-Cola Enterprises
5. Telenet 5. GlaxoSmithKline
6. Bayer 6. Siemens
7. Omega Pharma 7. RTBF
8. Siemens 8. Philips
9. Unilever 9. Brussels Airlines
10. Colruyt 10. Electrabel GDF Suez