De 15 gekste vragen van rekruteerders

'Welk dier zou je graag willen zijn?', 'Wat staat er op dit moment in jouw koelkast?', 'Hoeveel echte vrienden heb je?',... Akkoord, het zijn niet meteen vragen die je verwacht tijdens een sollicitatiegesprek, toch krijgt meer dan een kandidaat ze voorgeschoteld. Hoe reageer je erop?

Waarom stelt de rekruteerder zo'n vragen?

Hoe ridicuul ook, de rekruteerder heeft niet de bedoeling je belachelijk te maken. Met die atypische vragen wil hij:

1. je uit je concentratie halen: Wat je antwoordt, doet er niet echt toe. De rekruteerder wil vooral weten hoe je reageert op onverwachte situaties. Typische vragen zijn 'Welk dier zou je graag willen zijn?', 'Van wie hou je meest: je moeder of je vader?',...

2. nagaan of je een synthese kunt maken: Voor heel veel jobs moet je in staat zijn om anderen te briefen. Wil een werkgever testen of je dat kan, dan zal hij bijvoorbeeld vragen hoe je je job zou uitleggen aan je achtjarige neefje.

3. je redeneervermogen testen: Met absurde vragen als 'Hoeveel golfballen gaan er in een schoolbus?' of 'Hoelang zou het duren om alle vensters van dit gebouw te poetsen?' wil de werkgever weten of je in staat bent een probleem te analyseren en op te lossen.

4. je persoonlijkheid onderzoeken: De vraag 'Stel dat je een baksteen bent, waar zou je liefst willen staan in een muur?' is eigenlijk dezelfde als 'Waar zie jij jezelf binnen een organisatie? Welke figuur ben jij: een vertrouwensfiguur, een leider waarop iedereen kan steunen, een uitvoerende medewerker...?' De werkgever wil weten hoe je naar jezelf kijkt. Ook de vraag 'Hoe krijg ik je kwaad?' hoort thuis in dit rijtje.

Maar het kan ook veel simpeler: een rekruteerder kan vragen naar je idool, je favoriete kleur of je lievelingsboek. Met zo'n vragen wil hij je interesses leren kennen.

5. je creativiteit op de proef stellen: Als je solliciteert voor een creatieve baan bij pakweg een reclamebureau dan mag je je zeker aan een van deze vragen verwachten: 'Stel dat je een dag minister bent, wat zou je dan veranderen in dit land?', 'Wat zou je doen met een ton tennisballen?',...

6. uitzoeken of je kunt plannen: Leef je van dag tot dag of probeer je alles heel gestructureerd aan te pakken? Dat is wat de werkgever met deze vragen wil ontdekken: 'Wat zit er op dit moment in je koelkast?', 'Je hebt nog 6 maanden te leven, wat zou je doen?'...

Wat antwoord je best?

Voor deze 'gekke' vragen bestaan er niet echt goede en slechte antwoorden. De belangrijkste raad is dus: wees eerlijk, vertel wat er eerst in je opkomt. Ben je overdonderd, vraag dan bijvoorbeeld naar het doel van de vraag. Zo kan je tijd rekken. Zorg er in elk geval voor dat je niet met je mond vol tanden staat. Probeer bijvoorbeeld eens een antwoord te bedenken op deze 15 lastige vragen:

1. Ben jij een Franky, een Guido, een Alain of een Bucky op de werkvloer? Vergelijk jezelf met een personage uit Het eiland.
2. Welke dressing zou je op je sla doen?
3. Vertel eens een mop.
4. Je staat in de lift met je toekomstige baas. Hoe verkoop je jezelf?
5. Wat is je favoriete ijssmaak?
6. Wat wou je worden toen je tien jaar was?
7. Wat vind je van het schilderij dat in onze inkomhal hangt?
8. Welke score geef je tot nu toe aan dit jobinterview?
9. Bedenk een titel voor je eigen biografie.
10. Verkoop mijn balpen.
11. Voor welke manager zou je graag werken?
12. Waarom hou je wel/niet van bananen?
13. Wat was je grootste blunder tot nu toe?
14. Wat doe je als je vriend/in je verjaardag vergeet?
15. Einstein, Michael Jackson of John F. Kennedy: met welke overledene zou je graag eens een praatje slaan en waarom?

Reageer

Heb je zelf al gelijkaardig absurde vragen gekregen tijdens een sollicitatiegesprek? Wat heb je er toen op geantwoord? En wat vind je van zo'n vragen?

Lees ook:
- De 20 meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek
- Welke vragen kun je zelf stellen?

En bekijk het volledige dossier over solliciteren.