Dagboek van sollicitant: "Werkgevers reageren steeds trager"

  • Naam: Annick Engelen
  • Leeftijd: 34
  • Woonplaats: Deurne
  • Opleiding:
  • Vertaler Frans-Spaans-Grieks

  • Beroep: Bediende bij Centrum voor Hedendaagse Kunst Netwerk (Aalst)
  • Burgerlijke staat: Getrouwd, 3 dochters
  • Recentste werkervaring? Werkte tot voor kort bij Fr. Meyer’s Sohn, expediteur van halfafgewerkte papierproducten. “Ik beheerde exportdossiers van klanten in de papiersector.”

En hoe vlot de zoektocht naar een nieuwe job? Die vraag stellen we elke week aan Annick Engelen, ontslagen in juli als gevolg van de crisis en nu vol goede moed aan haar zoektocht begonnen. Voor Vacature houdt ze een dagboek bij. Deze week vertelt ze over haar voornemen een opleding te beginnen.

Aflevering 7 – 10 december 2009

De vakantie is duidelijk in zicht, bedrijven reageren hoe langer hoe trager op sollicitatiebrieven. Ik kreeg deze week maar twee reacties: helaas kreeg ik telkens de mededeling dat de job al ingevuld was. Een aantal interimkantoren hebben me intussen opgebeld om in detail mijn 'wensen' te bespreken. Omdat ik een deeltijdse job zoek, kunnen ze me nauwelijks iets aanbieden. Jammer.

Grondig uitpluizen

Na al die weken surfen, ken ik de kneepjes van het vak. Ik weet perfect welke jobs er bijgekomen zijn, het komt er nu op aan zo snel mogelijk te reageren. Uiteraard stoot ik soms nog op interessante kanalen die ik nog niet ontdekt had, die schrijf ik op zodat ik ze elke dag kan raadplegen. Het valt me ook op dat de functies die worden aangeboden heel sterk op elkaar lijken, het is eigenlijk maar sporadisch dat er een jobomschrijving zo in het oog springt dat ik onmiddellijk wil reageren. Maar dat zal wel te maken hebben met het feit dat ik alles zo grondig uitpluis.

Terug op de schoolbanken

Ik denk eraan de lerarenopleiding te volgen. Begin deze week heb ik een halve dag les gevolgd om te kijken of het me zou liggen. Het was heel fijn om nog eens op de schoolbanken te zitten: interessante lessen en een heel verscheiden, sterk gemotiveerd publiek. Nu nog even nadenken over de praktische haalbaarheid en dan inschrijven! Wordt vervolgd.

Lees alle afleveringen.