Dagboek van sollicitant: "Ik kreeg een jobvoorstel via Facebook"

  • Naam: Annick Engelen
  • Leeftijd: 34
  • Woonplaats: Deurne
  • Opleiding:
  • Vertaler Frans-Spaans-Grieks

  • Beroep: Bediende bij Centrum voor Hedendaagse Kunst Netwerk (Aalst)
  • Burgerlijke staat: Getrouwd, 3 dochters
  • Recentste werkervaring? Werkte tot voor kort bij Fr. Meyer’s Sohn, expediteur van halfafgewerkte papierproducten. “Ik beheerde exportdossiers van klanten in de papiersector.”

En hoe vlot de zoektocht naar een nieuwe job? Dat is de vraag die we week na week stellen aan Annick Engelen, ontslagen in juli als gevolg van de crisis en nu vol goede moed aan haar zoektocht begonnen. Voor Vacature houdt ze een dagboek bij over haar sollicitatieavonturen.

Aflevering 5 – 26 november 2009

Headhunter

Vrijdag werd ik via Facebook door een headhunter gecontacteerd. Ze hadden over mij gelezen op vacature.com. Helaas bleek de job in Grimbergen te zijn en in eerste instantie probeer ik toch werk dichtbij huis te vinden. Ze hebben in ieder geval mijn gegevens bewaard en zouden zeker terug contact opnemen als ze in de toekomst interessante vacatures hadden in Antwerpen . Netwerksites blijken dus toch hun nut te hebben: hoog tijd om me op LinkedIn te registreren...

Advertenties

Deze week heb ik op een vijftal vacatures gereageerd. Eén bedrijf reageerde onmiddellijk: ze zaten al in de laatste fase van hun sollicitatieprocedure en hadden nog 2 kandidaten over. Ze beloofden me mijn gegevens bij te houden. Afwachten of de reactie van de andere bedrijven positiever is.

Er is nog werk!

'Er is nog werk!' titelde Vacature magazine deze week. De vraag die meteen in me opkwam, was 'waar dan?' Binnenin stond een lijst van 256 bedrijven met vacatures voor dit en/of volgende jaar. Daar moet toch wel iets tussen zitten, dacht ik? En dus ben ik nu de lijst systematisch aan het overlopen. Veel van de bedrijven was ik trouwens eerder al tegengekomen op Vacature Talentum, de carrièrebeurs die Vacature vorige maand organiseerde.

Opleiding

In afwachtig van een nieuwe job ben ik ook aan het uitkijken naar een opleiding. Het aanbod is ruim en mijn leergierigheid groot. Vraag is: volg ik een cursus in functie van mijn carrière of ter verruiming van mijn algemene kennis? En niet onbelangrijk, de opleiding moet te combineren zijn met een job én een gezin. Wordt dus vervolgd.

Lees alle afleveringen.