Dagboek van sollicitant: "Een streepje voor met een spontane sollicitatie"

  • Naam: Annick Engelen
  • Leeftijd: 34
  • Woonplaats: Deurne
  • Opleiding:
  • Vertaler Frans-Spaans-Grieks

  • Beroep: Bediende bij Centrum voor Hedendaagse Kunst Netwerk (Aalst)
  • Burgerlijke staat: Getrouwd, 3 dochters
  • Recentste werkervaring? Werkte tot voor kort bij Fr. Meyer’s Sohn, expediteur van halfafgewerkte papierproducten. “Ik beheerde exportdossiers van klanten in de papiersector.”

En hoe vlot de zoektocht naar een nieuwe job? Dat is de vraag die we week na week stellen aan Annick Engelen, ontslagen in juli als gevolg van de crisis en nu vol goede moed aan haar zoektocht begonnen. Voor Vacature houdt ze een dagboek bij over haar sollicitatieavonturen.

Aflevering 4 – 19 november 2009

Selectiekantoren

Ik begin mijn zoektocht deze week bij mijn intussen meer dan goede vriend Vacature.com. Ik bekijk het dossier solliciteren en overloop de voorgestelde sollicitatiekanalen. Enkele zijn evident, zoals interimkantoren, advertenties etc., maar dan kom ik op het linkje selectiebureaus. Een interessante pagina. Ik leer er hoe die bureaus te werk gaan en aan welke testen ze je onderwerpen. Wist je trouwens dat die selectiekantoren je testresultaten een tijdje in hun database bewaren? En dat je ze dus niet opnieuw hoeft in te vullen wanneer je nog eens solliciteert voor een van hun jobs?

Site van het jaar 2009

Dinsdagmorgen kreeg ik een mail binnen van Vacature om op de website te stemmen voor de verkiezing van de Site van het Jaar. Op die website stootte ik op enkele opmerkelijke sites van bedrijven die ik nog niet kende. Het internet blijkt alweer een extreem handige hulp in mijn zoektocht naar informatie en vacatures. Moeilijk voor te stellen hoe mensen 15 jaar geleden op zoek gingen naar werk...

Spontaan solliciteren

Donderdag heb ik enkele bedrijven een spontane sollicitatie gestuurd, allemaal ondernemingen waar ik echt in geloof maar die geen vacatures hebben op dit moment. Je weet maar nooit, misschien hebben ze morgen wel een vacature en dan heb ik zeker en vast een streepje voor...

Wordt vervolgd.

Lees alle afleveringen.