Cv te lang? Wat je best schrapt (en wat je zeker moet laten staan)

Twee bladzijden, dat is de ideale lengte voor een cv. HR-specialisten blijven erop hameren dat je met een te lang curriculum je kansen verliest om uitgenodigd te worden voor een gesprek.

Voor wie al enige ervaring op de teller heeft betekent dat dus schrapwerk. Maar wat laat je precies achterwege en wat laat je best staan?

1. Ervaring

Laten staan

Vermeld bij elke relevante ervaring welke vaardigheden je precies nodig had voor die job en welke resultaten je geboekt hebt. Pas in elk geval de informatie aan in functie van de job waarvoor je solliciteert.

Schrappen

Als je maar kort ergens gewerkt hebt, dan neem je die job best niet op in je cv. Waarschijnlijk zal het dan toch geen relevante ervaring geweest zijn en bovendien wil je niet de indruk wekken dat je een jobhopper bent. Enkel als het om een stage of een tijdelijke job gaat die perfect aansluit bij de vacature waarvoor je solliciteert, dan moet je die vermelden.

2. Contactgegevens

Laten staan

Vermeld zeker duidelijk je privé-telefoonnummer en je e-mailadres.

Schrappen

Gebruik geen e-mailadres van je huidige werk en vermeld ook je telefoonnummer van op kantoor niet.

3. Sociale media

Laten staan

Vermeld een link naar je LinkedIn-profiel, tenminste op voorwaarde dat je dit professioneel hebt ingevuld. Bestudeer je profiel nog eens goed, alvorens je de link op je cv zet. Verzeker je ervan dat alles wat je op LinkedIn gezet hebt, aansluit bij hetgeen je in je cv vermeldt.

Schrappen

Vermeld geen link naar je persoonlijke Facebookprofiel of naar andere profielen die je enkel gebruikt voor je contacten met vrienden. Een link naar je Twitterprofiel kan nuttig zijn als je dit gebruikt om informatie te delen over je vak, maar niet als je er enkel grappige links op zet of commentaar geeft op tv-programma’s of sportwedstrijden.

4. ‘Gaten’

Laten staan

Verberg het niet als je een sabbatjaar genomen hebt of wegens een andere reden voor lange tijd niet professioneel actief was. Vermeld er wel altijd duidelijk bij waarom dit zo was.

Schrappen

Kleine gaten in je cv hoef je niet expliciet te vermelden, aangezien die niet abnormaal zijn in een carrière. Bij grote gaten is het wel noodzakelijk dat je er telkens een woordje uitleg bij zet. Zoniet kan de rekruteerder denken dat je iets te verbergen hebt.

5. Achtergrond

Laten staan

Als je al een buitenlandse ervaring gehad hebt, vermeld dit dan zeker expliciet in je cv. Vooral bedrijven die ook buitenlandse vestigingen hebben zullen dit als een pluspunt zien. Ook als je een semester in het buitenland gestudeerd hebt, is het goed om dit extra in de verf te zetten.

Schrappen

Vertel de rekruteerder niets dat hij eigenlijk niet moet weten. Het is dus onnodig om te vermelden wat je etniciteit en je land van oorsprong is. Je nationaliteit vermeld je enkel als deze van belang is voor de vacature (bijvoorbeeld voor een job bij de overheid).

6. Vrijwilligerswerk

Laten staan

Vermeld ervaring als vrijwilliger die aansluit bij de job waarvoor je solliciteert. Een rekruteerder gaat er niet noodzakelijk vanuit dat een kandidaat met betaalde ervaring beter is dan iemand die nagenoeg hetzelfde deed in zijn vrije tijd.

Schrappen

Vermeld geen vrijwilligerswerk dat totaal niets te maken heeft met de job waarvoor je solliciteert. Als je zelf niet onmiddellijk ziet of er een link is of niet, vraag dan raad aan een vriend, familielid of mentor. Zien zij geen duidelijk verband, dan zal de rekruteerder het waarschijnlijk ook niet zien.

Bron: Brazencareerist.com