Center Parcs: “Meer betrokkenheid en interactie dankzij app”

Wie ooit in een familiepark verbleef, zal het beamen: een vakantie is zoveel geslaagder als je door stralend gelukkige medewerkers wordt ontvangen en geholpen. Bij Center Parcs zijn ze al jaren van die filosofie overtuigd en investeren ze op alle fronten om het de 8.500 werknemers naar hun zin te maken. Dat ook de digitale wereld veel mogelijkheden biedt, bewijst het succes van de app "h’APP’y @ work". Sinds de lancering in 2015 loopt de interne communicatie bij Center Parcs een stuk vlotter en is de betrokkenheid van de medewerkers verbeterd. Verrassend en daarom een nominatie voor de Talent Mobility Award waard.

 

Een app die het engagement van de werknemers verhoogt, dat kenden we nog niet.  

Vera Geebelen, training manager: “Het waren de medewerkers zelf die met het idee kwamen, in de nasleep van onze tweejaarlijkse tevredenheidsenquête. ‘Het zou toch leuk zijn als we via een app zouden kunnen communiceren met elkaar’, klonk het. Dat voorstel hebben we laten sudderen en uiteindelijk zijn we met een heel eenvoudige, interactieve communicatietool gestart, per team te gebruiken vanop de tablet of via de eigen smartphone”.

 

Wat kan je met de app doen?

“Eerst ging het vooral om ervaringen delen, bijvoorbeeld een mooi moment op de werkvloer. Omdat we merkten dat de app leefde, hebben we vervolgens per park en per afdeling communities opgezet, zodat die onderling makkelijk en snel info kunnen uitwisselen. En we gebruiken de app intussen ook als trainings- en opleidingstool. Medewerkers van de afdeling housekeeping kunnen er bijvoorbeeld filmpjes over schoonmaaktechnieken opvragen en de verantwoordelijken vinden er coachingkaarten die ze kunnen oproepen wanneer ze feedback geven.”

 

Beschrijf eens het succes.

“Het bereik is enorm verbeterd. Eerder via intranet hadden we nauwelijks 250 views per maand. Nu halen we 45.000 unieke views per maand en krijgen we meer dan 4.500 reacties van medewerkers binnen. 60 procent van de medewerkers heeft een persoonlijke account aangemaakt. Wat ik bovenal straf vind, is dat we alle medewerkers op sleeptouw kunnen nemen. De app is niet alleen voor de happy few. Daarom is het zo’n sterk verhaal.”

 

Wie mag zich de meest wendbare organisatie van België noemen? Eind september kennen we het antwoord, want dan reikt HR-adviesbureau Ascento voor het eerst de Talent Mobility Award uit. Veertig organisaties schreven zich in, vijf doorstonden de selecties. Maak kennis met hun bijzondere verhaal optalentmobilityaward.be