Bij MIVB bouw je mee aan een netwerk van technologie

“Eigenlijk heb ik een generalistisch profiel, ik ben onverwacht de IT binnengerold. Maar als je brains en guts toont, kan je hier veel bereiken.” Aan het woord is Sebastiaan Dhollander die als IT Client Systems Manager mee instaat voor het beheer van het volledige informaticapark van STIB-MIVB.

 

Zóveel technologie, zóveel uitdagingen

STIB-MIVB biedt als enige in België metrolijnen aan. En dat is niet het enige staaltje technologie dat het bedrijf uniek maakt. “Als IT’er bouw je zowel mee aan de omgeving met Office-applicaties voor de boekhouding, de HR, …, als aan een echte industriële omgeving met de regulatie van de voertuigen, de verkooppunten over het hele net en de kiosken waar de chauffeurs elke ochtend hun uurrooster komen ophalen.”

 

Sebastiaan werkt met zijn team onder andere aan de back-upinstallatie voor de dispatching, die gebruikt wordt in noodsituaties. “Razend interessant om aan mee te bouwen omdat die systemen zo complex zijn, maar ook omdat ze direct bijdragen tot de kerntaak van STIB-MIVB.”

 

 

Brains and guts

“Wat ik hier erg apprecieer, is dat je heel snel vertrouwen krijgt. Niet alleen van collega's, maar ook van je verantwoordelijke, en dat geeft je de kans om zelf je job te definiëren. Ik heb hier al projecten mogen opzetten waarvan ik op voorhand niet verwacht had dat ik die op mijn 27ste al zou mogen realiseren. We nemen met het team beslissingen die STIB-MIVB voor jarenlang zullen beïnvloeden.”

 

“Eigenlijk heb ik een generalistisch profiel, ik ben onverwacht de IT binnengerold. Maar als je brains en guts toont, kan je hier veel bereiken. Je bepaalt voor een groot deel zelf de invulling van je job.”

 

Memorabel was voor Sebastiaan de migratie van alle verkooppunten van Windows XP naar Windows 7. “Dat was echt werken tegen de tijd, na de openingsuren, tijdens het weekend, crisisvergaderingen ... Het gaf echt een enorme voldoening toen we die meer dan honderd pc's achter de rug hadden. Dat was echt een mijlpaal.”

 

Het netwerk achter het netwerk

Bij STIB-MIVB wordt in een gemoedelijke sfeer gewerkt, maar iedereen trekt wel aan hetzelfde zeel. “Er is een zekere werkdruk en tijdsdruk die gerespecteerd moet worden, maar we zitten met een team van mensen die allemaal vooruit willen, en de missie van STIB-MIVB willen uitdragen. Het belangrijkste voor mij is om resultaten te kunnen neerzetten die een tastbaar effect hebben op collega's. Het is heel mooi dat je kan bijdragen tot een sociale missie, het vervoeren van reizigers binnen het hoofdstedelijk gewest.”

 

Zin gekregen om het netwerk achter ons netwerk te beheren?
Surf naar jobs.mivb.be en bekijk al onze vacatures.