Beslissen: kies een job voor de juiste redenen

Wil je zeker zijn dat je de juiste keuze maakt, dan moet je kiezen om de juiste redenen. Een aantrekkelijk salaris, het succesvolle verloop van de gesprekken, het blitse imago van de firma,... op zich zijn het geen voldoende redenen om de job aan te nemen. Je moet je nieuwe job graag doen en je moet je goed voelen binnen de bedrijfscultuur.

Het grondig overwegen van onderstaande elementen helpen je bij je beslissing

Salaris:
Ook al bepaalt je salaris je jobtevredenheid niet, toch is het belangrijk. Tenslotte heb je rekeningen en huur te betalen. Om een idee te krijgen van de gangbare lonen in jouw sector/functie, neem je best een kijkje in het SalarisKompas. Onthoud ook dat als je nu niet het loon krijgt dat je wilt, dat er altijd een mogelijkheid is om dat bij een volgende evaluatie te bekomen. Maak hierrond duidelijke afspraken tijdens het salarisgesprek.
Bedrijfscultuur:
Van zodra je binnenstapt in een bedrijf krijg je signalen toegestuurd van de bedrijfscultuur. Het is net die bedrijfscultuur die het verschil maakt tussen graag gaan werken of met tegenzin je kantoor binnenstappen.
Buitenland:
Omvat je nieuwe job opdrachten in het buitenland, check dan wat precies de opzet is. Hoe vaak moet je naar het buitenland? Hoe lang? Opdrachten die in het begin heel uitdagend en avontuurlijk lijken, kunnen zwaar doorwegen wanneer de duur en de frequentie anders uitvallen dan verwacht.
Je baas/ collega's:
Een baas die tijdens het interview bitsig uithaalt naar één van de medewerkers, is geen goed teken. Kijk of het klikt met je baas en vraag een rondleiding door je toekomstige werkomgeving. Op die manier kan je je collega's al inschatten.
Netwerken:
Informeer bij je vrienden of kennissen of ze toevallig niemand kennen die er al werkt en die je de nodige feedback kan geven omtrent je nieuwe werkgever.

terug naar Beslissen