Ben jij thuis in ‘big data’?

Het tempo waarmee digitale innovaties op ons afkomen, is amper bij te houden. Dat ondervinden heel wat bedrijven, die maar moeilijk een overkoepelende digitale strategie kunnen uitstippelen. Ze zijn dan ook naarstig op zoek naar mensen met de juiste kennis en vaardigheden. Dat blijkt uit een recente enquête van consultant KPMG en HR-specialist Harvey Nash bij 3.691 IT-verantwoordelijken uit meer dan dertig landen, van wie 66 uit ons land.

 

Volgens de ondervraagde CIO’s moeten bedrijven sneller dan ooit nieuwe infrastructuren, platformen en applicaties ontwikkelen om aan de snel veranderende behoeften van hun klanten tegemoet te komen. Een en ander vergt nieuwe vormen van expertise. Zo is de nood aan mensen met de juiste vaardigheden in 2014 met een derde gestegen ten opzichte van 2013. Dat is de hoogste toename ooit.

 

Specialisten in ‘big data’ zijn nu het meest in trek. Mensen met ervaring in ‘change management’ staan op de tweede plaats. Nog dit: kleine bedrijven hebben gemiddeld meer vertrouwen in een goede ‘digitale toekomst’ dan grote bedrijven.

 

 

Zoek je een job in ICT ? Kijk dan snel hier naar de beschikbare jobs