Ben jij geschikt als consultant?

Voor bedrijven zijn het onzekere tijden. Hoe vinden ze nog nieuwe klanten? Zit de positionering van de producten goed? En deugt hun organisatie wel? Ondernemingen die niet alle knowhow in huis hebben, doen een beroep op een consultancybedrijf. Maar niet iedereen is geschikt om consultant te worden.

 

Om je als consultant te bewijzen, moet je eerst en vooral een teamplayer zijn. In een adviesbureau worden de meeste opdrachten in multidisciplinair teamverband aangepakt. Die opdrachten worden er door globalisering, technologische vooruitgang en veranderende marktomgeving niet eenvoudiger op. Een consultant moet de nodige tijd in kennisverwerving steken om optimaal te kunnen presteren. Uiteraard beschikt hij of zij over analytische vaardigheden en probleemoplossend talent. Leiderschapskwaliteiten zijn nodig voor wie een team aanstuurt.

 

Voor een consultancybedrijf zijn de klanten natuurlijk het allerbelangrijkste. Met hen moet de consultant een vruchtbare werkrelatie kunnen opbouwen en in stand houden. Helder communiceren, is essentieel. Welk hoger diploma je op zak hebt, heeft meestal minder belang. Er worden voldoende cursussen en opleidingen georganiseerd om specifieke consultancyvaardigheden aan te leren of bij te spijkeren.

 

 

 

Is consultancy iets voor jou? Kijk dan hier voor de beschikbare jobs