Ben ik verplicht om op een sollicitatiegesprek te zeggen dat ik een bijberoep heb?

"Ik ben al jaren zelfstandige in bijberoep als grafisch vormgever. Ben ik verplicht om dit te melden bij een sollicitatie? Kan dit een reden zijn om mij niet aan te nemen? Wat riskeer ik eigenlijk als ik een betaalde of onbetaalde nevenactiviteit heb?"
Het antwoord van Ellen Froeyman, SD Worx

Goeder trouw

Als sollicitant ben je ertoe gehouden om te goeder trouw mee te werken aan de sollicitatieprocedure. Je moet de werkgever alle noodzakelijke gegevens over jouw beroeps- en studieverleden meedelen.

Het uitoefenen van een zelfstandig bijberoep behoort tot deze gegevens. Het is dan ook aangewezen dat je de werkgever meedeelt dat je een zelfstandig bijberoep hebt en wat dit bijberoep inhoudt.

Bedrog

Vraagt de werkgever of je een bijberoep hebt en lieg je hierover, dan kan deze leugen je later zuur opbreken. Als de werkgever jou niet zou aangenomen hebben, had hij geweten dat je een bijberoep uitoefent, dan kan dit de nietigheid van de arbeidsovereenkomst met zich meebrengen.

Concurrentie is in elk geval verboden

In elk geval mag je jouw werkgever tijdens de looptijd van je arbeidsovereenkomst niet beconcurreren. Of het daarbij om eerlijke of oneerlijke concurrentie gaat, heeft geen belang.

Exclusiviteitsbeding

Bevat jouw arbeidsovereenkomst een exclusiviteitsbeding, maar houd je hier geen rekening mee, dan riskeer je problemen met je werkgever. Mogelijks kan dit zelfs tot een ontslag om dringende reden leiden.