Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Bedriegers maken geen kans meer met de cv-leugendetector

20 tot 25% van de cv's bevat leugens, zo blijkt uit een Europees onderzoek. Hoog tijd dus om een middeltje te bedenken tegen deze 'cv-leugenaars'. Maak kennis met CV trust.

David Goldenberg is de bedenker van CV Trust. Hij ontwikkelde een online platform dat bedrijven toelaat om te controleren of een CV de waarheid vertelt.

Onderscheiden van andere kandidaten

“Het is een handig en krachtig valideringssysteem voor cv’s.  Zowel sollicitant als werkgever kan er voordeel uit halen. Voor de sollicitant is het een manier om zich te onderscheiden van alle andere kandidaten. Als hij CV Trust gebruikt, weet zijn toekomstige werkgever immers dat de informatie die erin staat oprecht is. En laat dit laatste net een belangrijke waarde zijn in heel wat bedrijven. Ook voor de toekomstige werkgever is het een krachtig hulpmiddel in het selectieproces naar geschikte kandidaten. Het bespaart hun heel wat geld, werk en kostbare tijd.”

50% van CV’s zijn bedrieglijk

“Een Europese studie heeft uitgewezen dat ongeveer 20 à 50% van de cv’s geen correcte informatie bevatten. Met andere woorden, dat ze bedrieglijk zijn. Als business manager heb ik zelf ervaring met het aanwerven van nieuwe kandidaten. Ooit kwam er een sollicitant op gesprek met een indrukwekkend cv. Ik had het gevoel dat het niet strookte met de werkelijkheid, het was te mooi om waar te zijn. Na alles grondig te hebben gecontroleerd, bleek inderdaad dat hij gelogen had. Dit idee is dan ook ontstaan tijdens een van die gesprekken.”

Altran, een wereldwijde leider in het oplossen van problemen door middel van technologie en innovatie, was de eerste klant van CV Trust. Philippe Vranckx: “In ons bedrijf worden voortdurend nieuwe mensen aangeworven. Dit systeem is een oplossing om ons werk sneller te laten gaan. De betrouwbaarheid van de informatie die we doorkrijgen via CV Trust is een belangrijke factor. Bovendien kunnen we sneller aan het sollicitatieproces beginnen.”

Wil je CV Trust zelf proberen? Klik hier.

Na het opsturen van je cv komt hopelijk de uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Wil je weten welke houdingen rekruteerders irriteren? Lees het hier!