Atos Worldline: "Een sollicitatiegesprek begint zodra je het bedrijf binnenstapt"

Naam: Heidi Kopec

Functie: Hr business partner

Bedrijf: Atos Worldline

"Stuur ons liever een krachtig en gebald cv in plaats van een lange, begeleidende brief. Uiteindelijk moet de motivatie toch vooral blijken in het gesprek." Heidi Kopec van Atos Worldline, gespecialiseerd in elektronische betaaltransacties, spreekt duidelijke taal wanneer we haar vragen naar sollicitatie-advies. Welke andere tips heeft ze?

Cv en brief: "Toon aan waarom je in het bedrijf past"

- Ga voor een heldere structuur: "Atos Worldline is een klantgericht bedrijf, wat wil zeggen dat we proberen aan te voelen hoe een klant denkt en wat hij wil. Van sollicitanten verwachten we dezelfde reflex. Hij of zij moet kunnen uitmaken welke informatie relevant is voor de job en die goed gestructureerd brengen."

- Weet wat je kan: "Wat ben je waard? Som in je cv zo concreet mogelijk op welke resultaten je al bereikt hebt."

- Geef uitleg bij lacunes: "Open en eerlijk zakendoen vinden we belangrijk en dus appreciëren we het wanneer kandidaten zelf vertellen waarom er een gat in het cv zit. Dat je door een herstructurering een tijdje werkloos was, is zeker geen schande."

- Bewijs dat je bij het bedrijf past: "Ons bedrijf is constant in verandering. Toon aan dat jouw profiel daarbij past. Dat kun je doen door aan te geven dat je diverse interesses hebt en verschillende activiteiten aankunt. Ook starters kunnen hierop inspelen."

- Verzorg je LinkedIn-profiel: "Het gebeurt wel eens dat we het LinkedIn-profiel van een kandidaat checken. Naar de toekomst toe willen we er zelfs nog meer gebruik van maken. Zorg er dus voor dat je profiel up-to-date is."

- Referenties vermelden mag: "Solliciteer je voor een job waarbij je met gevoelige informatie zal werken, dan zullen we het niet nalaten om vroegere werkgevers te contacteren." 

Interview: "Vertel hoe jij je toekomst ziet, dat werkt altijd"

- It takes two to tango: "Tijdens het gesprek moeten beide partijen 'een klik' krijgen, vandaar dat interactie zo belangrijk is. Stel dus zelf ook vragen. Op die manier ontdekken we allebei of jij de geschikte man of vrouw voor de job bent."

- Voorbereiding is alles: "Bedenk op voorhand voorbeelden die jouw kennis en kunde staven. Zoek ook manieren om ons te overtuigen van je motivatie. Vertel bijvoorbeeld over je ambities. Wat wil je bereiken op lange termijn? Dat komt altijd goed over."

- Toon je nieuwsgierigheid: "Bij Atos Worldline houden we van werknemers die tradities in vraag durven stellen en openstaan voor vernieuwing. Wees dus gezond kritisch tijdens je gesprek."

- Maak al bij de receptioniste een goede indruk: "Denk eraan, het gesprek begint zodra je het bedrijf binnenstapt. Wees je daarvan bewust, want het gebeurt wel eens dat we de receptioniste vragen hoe de kandidaat zich gedroeg bij het aanmelden. En we krijgen ook wel eens spontaan feedback van collega's."

- Bereid je voor op vragen in Engels en Frans: "Tijdens het gesprek schakelen we over op andere talen. Soms vragen we zelfs om iets op papier te zetten." 

Bekijk de jobs bij Atos Worldline.