8 tips om met afwijzing om te gaan

Mrinal Desai, CEO en medeoprichter van de contactenapp Addappt, weet wat het is om afgewezen te worden. Voordat hij succes had mijn zijn applicatie, ving hij meermaals bot. Zo werd zijn aanvraag om in de V.S. te studeren twee keer afgewezen. Wanneer hij dan uiteindelijk voet aan grond zette in Amerika, was hij drie jaar werkloos en werd meermaals afgewezen voor een job.

Die constante afwijzingen waren goed voor hem, zegt hij nu. “Het was goed dat ik het gewend ben om genegeerd te worden, een ‘nee’ te krijgen of afgewezen te worden”, zegt hij. “Ik raad het iedereen aan om het eens mee te maken.” Want daardoor leerde hij door te zetten. Wanneer hij voor de eerste solliciteerde bij LinkedIn in 2003, kreeg hij een ‘nee’. Maar dat stopte hem niet. “Ik onderhield het contact en uiteindelijk werd ik in 2004 aangenomen als hun eerste business development manager.”

Hier zijn enkele tips van Desai om met afwijzing om te gaan:

  1. Blijf altijd verder zoeken naar  een andere job of investeerder. Je kunt fout zijn, maar niet is zo slecht als helemaal niets doen.
  2. Accepteer nooit een ‘nee’. De enige die je kan tegenhouden, ben jij zelf. Henry Ford zei: "Whether you can or can't, you are right".
  3. Besef dat het niet aan jou ligt. Blijf je focussen op je doel.
  4. Vaak (zeker wanneer je al drie jaar werkloos ben) ben je enkel op zoek naar slechts één ‘ja’. Het is slechts een kwestie van tijd.
  5. Mensen hebben het drukker dan ooit en jij bent niet hun prioriteit.
  6. Niets wat de moeite waard is, krijg je in je schoot geworpen. Hoe moeilijker het is om iets te bereiken, hoe meer voldoening je zult voelen als je het dan toch bereikt hebt.
  7. Wees optimistisch. De ‘nee’ is een indicator dat jij met iets  bezig bent want de anderen (voorlopig) nog niet begrijpen
  8. Je bent niet de enige die afgewezen wordt. Je bent trouwens in goed gezelschap, zoals Michael Jordan, Walt Disney en J.K. Rowling.

Bron: Business Insider