Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

75% van de kandidaten krijgt geen reactie op sollicitatie

Een van de meest frustrerende aspecten van solliciteren is dat je heel vaak geen reactie krijgt op je kandidatuur. Je stuurt je cv en je motivatiebrief in en het lijkt wel alsof die vervolgens in een zwart gat verdwijnen. Wekenlang verneem je niets – geen ontvangstbevestiging, geen uitnodiging voor een gesprek –  en als je dan uiteindelijk zelf de telefoon grijpt om te informeren naar de stand van zaken blijkt dat de vacature intussen al is ingevuld door iemand anders.

Een nieuw onderzoek van jobsite Careerbuilder.com onder 3.900 Amerikaanse werknemers toont aan dat meer dan 1 op de 4 ondervraagden slechte ervaringen heeft gehad bij sollicitaties.  Maar liefst 75% van de 1.083 ondervraagden die in het afgelopen jaar hebben gesolliciteerd gaf aan dat ze het op z’n minst al één keer hadden meegemaakt dat er geen reactie op hun kandidatuur kwam.

Nochtans hebben bedrijven er alle belang bij om sollicitanten goede feedback te geven, zo blijkt ook uit het onderzoek. 42% van de respondenten geeft namelijk aan dat ze na een slechte ervaring nooit meer bij dat bedrijf willen solliciteren, 22% zou ook anderen afraden om er te gaan werken en 9% weigert om nog langer producten of diensten van dat bedrijf te kopen.

Ook hoogaangeschreven werkgevers reageren niet

Uit een ander onderzoek, uitgevoerd in opdracht van HR-bedrijf CareerXRoads, blijkt dat zelfs bedrijven die bekend staan als uitstekende werkgevers in hetzelfde bedje ziek zijn. Voor de test creëerden de onderzoekers een cv voor de fictieve werkzoekende ‘Charles Brown’ en stuurden dit in voor vacatures bij bedrijven uit de lijst met ‘Best Companies to Work For 2012’ van Fortune. Slechts 28% van deze bedrijven stuurden een reactie, wat volgens het rapport aantoont dat heel wat werkgevers er geen idee van hebben hoe ze met sollicitanten moeten omgaan.

En in België?

In ons land zijn er geen gelijkaardige onderzoeken gevoerd, maar talrijke getuigenissen tonen aan dat het probleem zich hier ook voordoet. Om daar een einde aan te maken lanceerde sp.a-kamerlid Hans Bonte vorig jaar een voorstel om bedrijven te verplichten elke sollicitant een antwoord te sturen. Werkgevers die niet tijdig reageren op een sollicitatie mogen zich volgens het voorstel van Bonte aan een administratieve boete verwachten. “Wanneer iemand reageert op een openbaar gepubliceerde functie, dan mag hij of zij op z'n minst een antwoord verwachten. Uit onderzoek blijkt dat mensen die deel uitmaken van een bepaalde doelgroep, zoals vijftigplussers, heel vaak geen reactie krijgen”, zo verklaarde het parlementslid aan Het Nieuwsblad.

Voorlopig blijft het voorstel van Bonte nog toekomstmuziek. Hij zegt wel dat het de sociale partners ondertussen vrij staat om zelf sluitende afspraken te maken rond het beantwoorden van sollicitatiebrieven. “Er moet écht iets veranderen”, aldus nog Bonte.