7 hobby's waarmee je scoort op je cv

Nee, hobby's zijn geen overbodige details op je cv, zeker niet voor jongeren met geen of weinig ervaring. Uiteraard blijven opleiding, ervaring en competenties het allerbelangrijkst, maar wie zijn hobby's vermeld, let toch best ook op een paar dingen. "Voor rekruteerders is het een eerste manier om kennis te maken met je persoonlijkheid. Geef dus bij elk van je hobby's aan waarom het zo belangrijk voor je is en hoe ver je engagement reikt", dat vertelden ons twee hr-consultants. Welke hobby's springen zeker in het oog?

 

8/10: Sporten - strijdlustig, uithouding, teamgeest

Sport wordt bijna altijd als positief ervaren. Rekruteerders leiden eruit af dat je een gezond leven leidt. Bovendien wijs je er zo op dat je dynamisch en strijdlustig bent. Groepssporten hebben als voordeel dat ze je teamgeest onderstrepen. Gevechtsporten vallen dan weer minder in de smaak van rekruteerders, je laat ze dus beter achterwege.

"Ook marathonlopers doen er goed aan in te zoomen op hun hobby. Hr-managers associëren die sport met kwaliteiten als uithouding, doorzettingsvermogen en doelgerichtheid. Besef wel dat de rekruteerder die vaardigheden zal testen tijdens het gesprek."

Nog volgens de hr-consultants maken vooral ouderen een goeie indruk met sport. "Ze bewijzen dat ze nog zeer actief zijn. Nog een andere tip: zorg ervoor dat je op de hoogte bent van het laatste nieuws uit je sporttak. Speel je bijvoorbeeld tennis, dan maak je maar een povere indruk als je niet weet hoe de laatste match van Kim Clijsters is afgelopen."

9/10: Toneel - ideaal voor verkopers

Welke kunstvorm je ook verkiest, hr-lui gaan er bij deze hobby van uit dat je creatief bent. "Zorg er wel voor dat je geloofwaardig bent. Veel kandidaten zeggen dat ze met fotografie bezig zijn maar blijken er bij nader inzien niets van te kennen. Ze kunnen blijkbaar vooral goed op het knopje van hun toestel duwen. Echt creatief is dat natuurlijk niet."

"Voor verkopers is het een plus wanneer ze aangeven zelf toneel te spelen. Ze benadrukken zo dat ze niet te verlegen zijn om het woord te nemen. Dit wil niet zeggen dat je tijdens je gesprek een rolletje moet spelen. Weet dat dat sowieso doorprikt wordt eens je aan het werk bent. Je doet er jezelf zeker geen voordeel mee."

4/10: Videogames - vermelden, maar met met de juiste duiding

Als er al een hobby bestaat die je beter niet vermeldt, althans zonder verdere uitleg, dan is het misschien videogames spelen. "Gamen is helemaal niet origineel en het biedt niet zo veel voordelen voor een professionele activiteit." Vroeger werden speler van videogames meewarig bekeken en soms werden ze zelfs als asociaal of een beetje autistisch beschouwd, maar die trend lijkt nu wel gekeerd: in Massively Multiplayer Online Role Playing Games (MMORPG's) zoals World of Warcraft is het nodig dat een speler over strategisch inzicht, leidinggevende kwaliteiten en teamspirit beschikt om het ver te schoppen. Staaf dit wel met voorbeelden!

9/10: Scouts - droomkandidaat!

Vooral voor jongeren is engagement in een jeugdbeweging superbelangrijk. "Ben je ooit monitor geweest, dan heb je al een eerste keer kunnen proeven van het leiderschap. Je bent in staat mensen te motiveren, het woord te voeren en je te organiseren. Allemaal sterke kwaliteiten."

"Sterker nog: als hr-manager veronderstel je dat een ex-scout verantwoordelijkheidszin heeft, zich makkelijk kan aanpassen aan onverwachte gebeurtenissen en intiatief kan nemen. Kortom, je lijkt wel een droomkandidaat."

8/10: Vrijwilligerswerk, koken, tuinieren, spelen met de kinderen - je denkt aan anderen

Wil je met mensen werken, dan heb je er je voordeel mee als je je al ingezet hebt als vrijwilliger. "Je denkt aan de anderen, stelt jezelf niet in het middelpunt van de belangstelling. Allemaal eigenschappen die zeer belangrijk zijn in de sociale sector."

Ook spelen met de kinderen, koken en tuinieren zijn hobby's die indruk maken, zeker als je als man gaat solliciteren bij een vrouwelijke rekruteerder. "Het toont aan dat je open minded en geduldig bent en dat je je bekommert om je kroost", besluiten de hr-consultants.